Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακάμπτει ξανά το Κογκρέσο για να εξοπλίσει το Ισραήλ με εκρηκτικά

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακάμπτει ξανά το Κογκρέσο για να εξοπλίσει το Ισραήλ με εκρηκτικά

Για δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει την άνευ όρων υποστήριξη προς το Ισραήλ με έκτακτη πώληση ασφαλειών, πυροκροτητών και εκρηκτικών.

Για δεύτερη φορά αυτό το μήνα η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακάμπτει το Κογκρέσο για να εγκρίνει μια επείγουσα πώληση όπλων στο Ισραήλ, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να διεξάγει τον πόλεμό του στη Γάζα υπό αυξανόμενη διεθνή κριτική για τις δολοφονίες αμάχων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι έλαβε μια δεύτερη απόφαση έκτακτης ανάγκης που καλύπτει μια πώληση ύψους 147,5 εκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυροκροτητών, φορτίων και πυροκροτητών, που είναι απαραίτητος για να λειτουργήσουν τα βλήματα των 155 χιλιοστών που έχει ήδη αγοράσει το Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν έλαβε μια παρόμοια απόφαση στις 9 Δεκεμβρίου, για να εγκρίνει την πώληση σχεδόν 14.000 βλημάτων πυρομαχικών αξίας άνω των 106 εκατομμυρίων δολαρίων

«Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα των αμυντικών αναγκών του Ισραήλ, ο υπουργός ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι είχε ασκήσει την εξουσιοδοτημένη εξουσία του για να καθορίσει ότι υπήρχε επείγουσα ανάγκη που επέβαλε την άμεση έγκριση της μεταφοράς», ανέφερε το υπουργείο.

Οι πυροκροτητές, οι ασφάλειες και τα εκρηκτικά θα χρησιμοποιηθούν από το Ισραήλ στη Γάζα. Στην συντριπτική πλειοψηφία ενάντια σε άμαχο πληθυσμό.

«H ασφάλεια του Ισραήλ είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί για την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των απειλών που αντιμετωπίζει», ανέφερε. Ο καθορισμός έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι η αγορά θα παρακάμψει την απαίτηση αναθεώρησης από το Κογκρέσο για τις ξένες στρατιωτικές πωλήσεις. Τέτοιοι προσδιορισμοί είναι σπάνιοι, αλλά όχι πρωτοφανείς, όταν οι διοικήσεις βλέπουν επείγουσα ανάγκη για την παράδοση όπλων χωρίς να περιμένουν την έγκριση των νομοθετών. Έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο από 4 κυβερνήσεις από το 1979

Ο Μπλίνκεν έλαβε μια παρόμοια απόφαση στις 9 Δεκεμβρίου, για να εγκρίνει την πώληση στο Ισραήλ σχεδόν 14.000 βλημάτων πυρομαχικών για άρματα μάχης αξίας άνω των 106 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είναι από τους στενότερους συμμάχους του Ισραήλ στον πόλεμο στην Γάζα, διευκολύνοντας τις αποστολές πυραύλων και εκρηκτικών για χρήση εναντίον αμάχων.

Μπάιντεν και Μπλίνκεν προσπαθούν να παρακάμψουν το μπλόκο του Κογκρέσου

Και οι δύο κινήσεις έγιναν καθώς το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για ένα πακέτο βοήθειας ύψους σχεδόν 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και άλλες ανάγκες εθνικής ασφάλειας παραμένει σε αδιέξοδο στο Κογκρέσο, εγκλωβισμένο σε μια συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ και την ασφάλεια των συνόρων. Ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες έχουν μιλήσει για το ενδεχόμενο να εξαρτηθεί η προτεινόμενη αμερικανική βοήθεια ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τον σύμμαχό της στη Μέση Ανατολή από συγκεκριμένα βήματα της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη μείωση των απωλειών μεταξύ των αμάχων στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως «Συνεχίζουμε να τονίζουμε σθεναρά στην κυβέρνηση του Ισραήλ ότι πρέπει όχι μόνο να συμμορφώνεται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, αλλά και να λαμβάνει κάθε εφικτό μέτρο για να αποτρέψει τη βλάβη των αμάχων». Η παράκαμψη του Κογκρέσου με έκτακτους προσδιορισμούς για πωλήσεις όπλων είναι ένα ασυνήθιστο βήμα που στο παρελθόν έχει συναντήσει την αντίσταση των νομοθετών, οι οποίοι συνήθως έχουν ένα χρονικό διάστημα για να σταθμίσουν τις προτεινόμενες μεταφορές όπλων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τις εμποδίσουν.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024