Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Oλυμπιακός: H ανάπαυλα που αλλάζει πολλά!

Oλυμπιακός: H ανάπαυλα που αλλάζει πολλά!

Με συνέπεια, ένα ανάποδο αποτέλεσμα να σε φέρει πίσω και ένα θετικό να σε εκτοξεύσει. Τα πάντα μοιάζουν πολύ ρευστά.

Μπορεί μια ομάδα να εμφανιστεί με εντελώς άλλο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο; Να γίνει ελκυστική και γοητευτική, δυναμική και αποτελεσματική ταυτοχρόνως; Ασφαλώς και ναι. Αν δε μιλάμε για τον Ολυμπιακό του σήμερα, τότε ίσως έχουμε μια εικόνα από τον Ολυμπιακό του …χθες!

Δεν είναι όλα αυτά περίεργα. Ενώνεις τα κομμάτια του παζλ και δημιουργείς την ιστορία του αγώνα στο Βερολίνο απέναντι στην Αλμπα, το τελευταίο ματς για τον πρώτο γύρο που έγραψε ρεκόρ 9-8 για τους Ερυθρόλευκους. Πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο είχαν κάνει 11-6, καλύτερα δηλαδή τα πράγματα, έστω και όχι θεαματικά καλύτερα.

Αν και στην πορεία, έχοντας βάλει την περασμένη σεζόν τις βάσεις, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν …τρένο στη συνέχεια και έφτασαν ψηλά στη βαθμολογία.

Τι συνέβη στην ανάπαυλα, για να επανέλθουμε στο θέμα; Όπως διαφαίνεται από τις περισσότερες δηλώσεις των πρωταγωνιστών, η κατάσταση έπρεπε να ξεδιαλύνει και να αναζητηθεί ο σωστός δρόμος, ακόμη και αν χρειαζόταν λίγη ένταση . Ρόλοι σίγουρα ξεκαθαρίστηκαν, βρήκαν οι παίκτες τι θα κάνουν, τι πήγε λάθος και τι όφειλαν όλοι να αφήσουν πίσω, με δεδομένο ότι ήταν αδύνατο να έχουν βλέψεις για ψηλότερα και τελικά να κινδυνέψουν από μια αδύναμη ομάδα. Κάπως έτσι, εμφανίστηκαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα «ορκισμένοι» στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν από το 43-40 υπέρ της Αλμπα σε ένα 51-67 και δέχθηκαν συνολικά στο 20λεπτο της επανάληψης μόνο 24 πόντους (67-94 τελικό σκορ). Ολοι μίλησαν για την άμυνα.

Δεκτό. Μήπως, όμως, πήγε πίσω η επίθεση; Δεν φτάνει συχνά στους 94 πόντους ο Ολυμπιακός και αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, αν «πατήσει» σε αυτή την επιτυχία και πώς ήρθε η ευρύτατη νίκη, τότε θα βελτιωθούν τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό. Το μυστικό των Ερυθρόλευκων; Ηταν από τη …μηχανή του χρόνου και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Οι 30 ασίστ συνιστούν εντυπωσιακό αριθμό στη δημιουργία. Και με συμμετοχή, μάλιστα, των περισσότερων παικτών. Βέβαια, προφανώς και θα μπορούσε ο Μπαρτζώκας να δώσει χρόνο και στους Μπραζντέικις-Πετρούσεφ, αλλά μάλλον ήθελε να αποθεωθεί από τους Γερμανούς φιλάθλους ο Σίσκα- έπαιξε αρκετά ο φόργουορντ σε μια έδρα που έβγαζε το ψωμί του τα τελευταία χρόνια, ενώ τιμήθηκε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.

Τι συμπεράσματα προκύπτουν από τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας στο σύνολο της διοργάνωσης;

Η Ρεάλ (16-1) φαντάζει κυρίαρχη στο παιχνίδι και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του κούπας. Εκτός αν κάπου εκτροχιαστεί! Η Βίρτους Μπολόνια (12-5) θυμίζει ένα γερό σύνολο από το ένδοξο παρελθόν του ιταλικού μπάσκετ, ο δε Παναθηναϊκός (10-7) ήρθε για να μείνει και διεκδικεί για τα καλά είσοδο στην τετράδα. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο και αυτό που κάνει ανταγωνιστική την εφετινή Ευρωλίγκα, σχετίζεται με το γεγονός πως με εξαίρεση της Ρεάλ, όλες οι άλλες ομάδες έχουν τις λεγόμενες «κακές ημέρες τους». Χάνουν ακόμη και …δικά τους ματς. Με συνέπεια, ένα ανάποδο αποτέλεσμα να σε φέρει πίσω και ένα θετικό να σε εκτοξεύσει. Τα πάντα μοιάζουν πολύ ρευστά.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024