Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί το Ισραήλ να «τερματίσει τις παράνομες δολοφονίες και τη βία των εποίκων»

ΟΗΕ: Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί το Ισραήλ να «τερματίσει τις παράνομες δολοφονίες και τη βία των εποίκων»

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μέσω του επικεφαλής της Φόλκερ Τερκ, κάλεσε το Ισραήλ να «τερματίσει τις παράνομες δολοφονίες και τη βία των εποίκων»,

Στην έκτακτη έκθεσή του, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε το Ισραήλ να «τερματίσει τις παράνομες δολοφονίες και τη βία των εποίκων» κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Η έκθεση ζητά τον «άμεσο τερματισμό της χρήσης στρατιωτικών όπλων και μέσων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων επιβολής του νόμου, τον τερματισμό των αυθαίρετων κρατήσεων και της κακομεταχείρισης των Παλαιστινίων και την άρση των περιορισμών μετακίνησης που εισάγουν διακρίσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων που χαρακτηρίζει πολλές από τις ενέργειες των εποίκων είναι πολύ ανησυχητική και πρέπει να σταματήσει αμέσως

«Σύμφωνα με την έκθεση, 300 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 79 παιδιά, σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 27 Δεκεμβρίου. Από αυτούς, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 291 Παλαιστίνιους, έποικοι σκότωσαν οκτώ και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε είτε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είτε από εποίκους», αναφέρεται λεπτομερώς.

Αντίστοιχη στάση κρατά ο Τερκ σε όλες τις δυνάμεις που εισβάλουν ή διατηρούν στρατό κατοχής.

«Το Ισραήλ (πρέπει) να λάβει άμεσα, σαφή και αποτελεσματικά μέτρα για τον τερματισμό της βίας των εποίκων»

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φόλκερ Τερκ, κατήγγειλε τη «χρήση στρατιωτικών τακτικών μέσων και όπλων σε πλαίσια επιβολής του νόμου καθώς και τη χρήση δυσανάλογης βίας», ανέφερε το γραφείο του στην ανακοίνωση.

Ο Τερκ κάλεσε το Ισραήλ να «λάβει άμεσα, σαφή και αποτελεσματικά μέτρα για τον τερματισμό της βίας των εποίκων και να διερευνήσει όλα τα περιστατικά βίας από εποίκους και ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».

Πάνω από 4.700 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων σχεδόν 40 δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και κακομεταχειρίστηκαν με δεμένα μάτια, χειροπέδες, σωματική βία, προσβολές και άλλα μέσα, σύμφωνα με την έκθεση.
«Η απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων που χαρακτηρίζει πολλές από τις ενέργειες των εποίκων είναι πολύ ανησυχητική και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να αποδοκιμάσουν έντονα και να αποτρέψουν τη βία των εποίκων και να διώξουν τόσο τους υποκινητές όσο και τους δράστες της», δήλωσε ο Turk.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024