Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη ιστορία: Ταξίδεψε Αλγερία - Παρίσι κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης στους -50 °C

Απίστευτη ιστορία: Ταξίδεψε Αλγερία – Παρίσι κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης στους -50 °C

Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ένας άνδρας εντοπίστηκε στο σύστημα του εξοπλισμού προσγείωσης ενός εμπορικού αεροσκάφους που πέταξε στο Παρίσι από την Αλγερία.Υπέφερε από σοβαρή υποθερμία αλλά ήταν ζωντανός, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Ο άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 20, βρέθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών ελέγχων μετά την προσγείωση της πτήσης της Air Algerie από το Οράν της Αλγερίας στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού σήμερα το πρωί (29.12), είπαν οι εισαγγελείς στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν είχε ταυτότητα πάνω του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, είπαν.

Πηγή αεροδρομίου ανέφερε νωρίτερα ότι ο άνδρας «είναι ζωντανός αλλά η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω σοβαρής υποθερμίας». Τα εμπορικά αεροσκάφη πετάνε στα 30.000 έως 40.000 πόδια, όπου οι θερμοκρασίες συνήθως πέφτουν στους -50 βαθμούς Κελσίου και η έλλειψη οξυγόνου καθιστά απίθανη την επιβίωση οποιουδήποτε ταξιδεύει σε χώρο προσγείωσης που δεν θερμαίνεται.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης, 132 άτομα – γνωστά στον κλάδο ως λαθρεπιβάτες των φρεατίων τροχών – επιχείρησαν να ταξιδέψουν στους χώρους προσγείωσης εμπορικών αεροσκαφών μεταξύ 1947 και 2021.

Δύο επιβάτες βρέθηκαν νεκροί κατά την άφιξή τους στον χώρο αποθήκευσης του εξοπλισμού.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το σώμα ενός άνδρα ανακαλύφθηκε στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ που είχε πετάξει από το Τορόντο, αλλά είχε προηγουμένως απογειωθεί από τη Νιγηρία. Τέσσερις μήνες νωρίτερα, δύο επιβάτες βρέθηκαν νεκροί κατά την άφιξή τους στον χώρο αποθήκευσης του εξοπλισμού προσγείωσης μιας πτήσης μεταξύ Σαντιάγο της Χιλής και Μπογκοτά.

Τον Ιούλιο του 2019, το παγωμένο σώμα ενός άνδρα έπεσε σε έναν κήπο σε ένα προάστιο του Λονδίνου, που πιστεύεται ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα των συστημάτων προσγείωσης ενός αεροπλάνου της Kenya Airways που πλησίαζε το αεροδρόμιο του Χίθροου. Το ποσοστό θνησιμότητας για άτομα που επιχειρούν να ταξιδέψουν με αυτόν τον τρόπο είναι 77%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FAA.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024