Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση πλημμυροπαθών περιοχών στην Στερεά Ελλάδα

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση πλημμυροπαθών περιοχών στην Στερεά Ελλάδα

Ένταξη της Πράξης «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας (Daniel) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο «ΤΠΑ Υπουργείο Εσωτερικών 2021-2025».

Ευχάριστα νέα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το Υπουργείο Εσωτερικών, που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το καιρικό φαινόμενο Daniel.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος με απόφαση που υπογράφει αποφασίζει την Ένταξη της Πράξης «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας (Daniel) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Κωδικό ΟΠΣ 5221003 στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021 -2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

Η πράξη έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών σε τεχνικά έργα και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φθιώτιδας και της Π.Ε. Εύβοιας που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Κατά την διάρκεια των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και της διασποράς τους σε Δήμους της Π.Ε. Φθιώτιδα και της Π.Ε. Εύβοιας, εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού οδών από φερτά και καταπτώσεις, καθαρισμοί τάφρων των οδών και τεχνικών έργων από πέτρες , βράχους και κορμούς, καθαρισμοί ρεμάτων, τάφρων απορροής και αρδευτικών καναλιών, καθαρισμοί κατοικιών και πλημμυρισμένων κτιρίων, δημιουργία άμεσων προσωρινών προσβάσεων για απεγκλωβισμούς και διασώσεις, κατασκευή αναχωμάτων σε ποταμούς και ρέματα καθώς και άλλων εργασιών προς αποφυγή κινδύνων και αποκατάσταση προσβάσεων.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 4.000.000,00 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024