Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Στον αντιφρονούντα Ναντιέζντιν επετράπη να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές

Ρωσία: Στον αντιφρονούντα Ναντιέζντιν επετράπη να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές

Ο Ναντιέζντιν είναι ένας φιλελεύθερος ακτιβιστής που καταδικάζει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι αρχές έδωσαν την άδεια στον πολιτικό της αντιπολίτευσης στην Ρωσία, Μπορίς Ναντιέζντιν, να συνεχίσει την εκστρατεία του ως υποψήφιος για την προεδρία για τις εκλογές του 2024, μετά την απόρριψη αρκετών υποψηφίων που τάσσονται κατά του Κρεμλίνου.

Ο Ναντιέζντιν. ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος για την προεδρία από το κόμμα «Πρωτοβουλία πολιτών», ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή τού έδωσε την άδεια να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για τις χορηγίες που θα λαμβάνει για την προεκλογική του εκστρατεία και να αρχίσει να συλλέγει τις απαιτούμενες για την υποψηφιότητά του υπογραφές.

Ο Ναντιέζντιν, ένας φιλελεύθερος ακτιβιστής που καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι αισιόδοξος για την υποψηφιότητά του

Για να καταχωρηθεί επίσημα ως υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Μαρτίου 2024, ο 60χρονος υποψήφιος πρέπει να συλλέξει 100.000 υπογραφές εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, τις οποίες η Κεντρικής Εκλογική Επιτροπή πρέπει να αναγνωρίσει ως γνήσιες.

Τα τελευταία χρόνια, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας είχε επανειλημμένα αποκλείσει υποψηφίους σ’ αυτή τη φάση, ιδιαίτερα αν θεωρείτο ότι συνιστούσαν μεγάλη απειλή για τον επί χρόνια πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

 «Μπορούμε να νικήσουμε»

Το Σάββατο, η Επιτροπή αρνήθηκε να εγκρίνει την υποψηφιότητα για την προεδρία της δημοσιογράφου Γιεκατερίνα Ντουντσόβα, που προτάθηκε από ομάδα πρωτοβουλίας, επικαλούμενη τυπικά λάθη.

Μια προσπάθεια να εφεσιβάλει την απόφαση απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η Ντουντσόβα δήλωσε ότι τώρα θα υποστηρίξει τον Ναντιέζντιν.

Ο Ναντιέζντιν, ένας φιλελεύθερος ακτιβιστής που καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι αισιόδοξος για την υποψηφιότητά του.

«Μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε στο Telegram ο πρώην βουλευτής στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου), ο οποίος θεωρείται ένας μετριοπαθής πολιτικός της αντιπολίτευσης και ένας από τους τελευταίους επικριτές του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία που δεν έχει σιωπήσει.

Ούτως ή άλλως, θεωρείται βέβαιο ότι ο Πούτιν θα αναδειχθεί νικητής και την πέμπτη φορά που διεκδικεί την προεδρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος τροποποίησε το σύνταγμα για να είναι εκ νέου υποψήφιος. Σύμφωνα με την τρέχουσα έκδοση του συντάγματος, ο 71 ετών Πούτιν μπορεί να θέσει για τελευταία φορά υποψηφιότητα το 2030. Η προεδρική θητεία στη Ρωσία είναι εξαετής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024