Νικηφόρα «έκλεισε» το 2023, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας, που αγωνίστηκαν χωρίς την Χριστινάκη, λόγω ίωσης, επικράτησαν εύκολα με 98-55 της Νίκης Λευκάδας εκτός έδρας, για τη 10η αγωνιστική της Α1.
Μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τη μικρή διακοπή, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επέστρεψαν στο πρωτάθλημα και στα θετικά αποτελέσματα, σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησαν απόλυτα στην έδρα της Νίκης, σκοράροντας με πλουραλισμό στην επίθεση.
Από 20 πόντους είχαν οι Γουίλιαμς και Καρλάφτη, από 15 οι Τόμπιν και Κολλάτου, 13 η Βίτολα.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 21-14, έξι λεπτά από την έναρξη του ματς, με 2/2 βολές της Βίτολα και «έκλεισε» την πρώτη περίοδο με +12 (19-31), μετά από τρίποντο της Καρλάφτη (0:15). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας ανέβασαν «ταχύτητα» και με καλάθι της Τόμπιν (4:23), πήραν προβάδισμα 18 πόντων (27-45), με την Κολλάτου να «γράφει» το +22 (30-52), 1:31 για το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 52-35.
Εξαιρετική η εικόνα του Ολυμπιακού και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Γουίλιαμς να ανεβάζει τη διαφορά στο +25 (35-60), με τρίποντο, στο 8:09. Η Νίκη μείωσε σε 66-44, με την Καρλάφτη να διαμορφώνει το +30 (45-75) της τρίτης περιόδου (1:05). Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έφτασαν στο +38 (45-83), με την Κολλάτου (8:27), η οποία έκανε και το +41 (48-89), με νέο καλάθι, έξι λεπτά για το φινάλε. Από τρίποντο της Κολλάτου (2:57) ήρθε και το +43 (50-93) του Ολυμπιακού, ενώ η Καρλάφτη έκανε το +44, στο 0:37, για το τελικό 98-55.
LIVE: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης για την 35η αγωνιστική της La Liga. Τηλεοπτικά από Novasports 1.
Με φινάλε-θρίλερ η ΑΕΚ, κατάφερε να σκοράρει με τον Ζοάο Μάριο στις καθυστερήσεις και νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό. 'Ετσι κατέκτησε και μαθηματικά το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της
Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη με τον ΠΑΟΚ έχασε τα άχαστα, ο Δικέφαλος πήρε την ισοπαλία (1-1) και το προβάδισμα για τη 2η θέση, την ώρα που η ΑΕΚ έπαιρνε το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία των play offs 1-4 της Stoiximan Super League μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής – Πρωταθλήτρια και μαθηματικά η ΑΕΚ