Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δημοπρατήθηκε το έργο διευθέτησης του ρέματος Θέρμης – Τριαδίου

Δημοπρατήθηκε το έργο διευθέτησης του ρέματος Θέρμης – Τριαδίου

Σκοπός του έργου η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στον αέρα βγήκε από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκη η διακήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Διευθέτηση ρέματος στο δημοτικό διαμέρισμα Θέρμης, από οικισμό Θέρμης ως γήπεδο Τριαδίου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.924.410,20 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1.901.858,45 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το έργο, σκοπός του οποίου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, περιλαμβάνει: καθαρισμό των ρεμάτων από όλων των ειδών τα μπάζα και την αυτοφυή βλάστηση, επένδυση των πρανών σε ολόκληρο το μήκος των ρεμάτων με κεκλιμένα ή κατακόρυφα συρματόπλεκτα κιβώτια, επένδυση του πυθμένα των ρεμάτων κατά θέσεις με συρματόπλεκτα κιβώτια, κατασκευή τριών αναβαθμών από κατακόρυφα συρματόπλεκτα κιβώτια, κατασκευή ενός φράγματος συγκράτησης φερτών υλικών ύψους 0,60μ, κατασκευή 31 ουδών από κατακόρυφα συρματόπλεκτα κιβώτια, κατασκευή υπερχειλιστή τραπεζοειδούς διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατασκευή τεσσάρων κιβωτοειδών οχετών, κατασκευή δύο δίδυμων κιβωτοειδών οχετών, καθώς και κατασκευή πεζογέφυρας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 25 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15:00.

Σκοπός η αντιπλημμυρική θωράκιση

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι «η δημοπράτηση του έργου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλλει σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και παράλληλα και στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της διασύνδεσης των δύο οικισμών Θέρμης και Τριαδίου. Εμείς, ως δήμος Θέρμης θα βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για να ολοκληρώσει εγκαίρως το έργο. Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να διαθέσουμε μηχανικό για πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών καθώς και μηχανικό για την επίβλεψη των εργασιών, μιας και το Δασαρχείο δεν διαθέτει τέτοιο επιστημονικό δυναμικό».

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024