Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την στάθμη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μετράει ο Δήμος Θέρμης

Την στάθμη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μετράει ο Δήμος Θέρμης

Με ειδικά εξοπλισμένο όχημα, ο Δήμος Θέρμης θα ελέγχει την στάθμη των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα διοικητικά όρια ευθύνης του.

Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) συνυπέγραψε ο Δήμος Θέρμης με σκοπό τον προγραμματισμό και τη διενέργεια μετρήσεων της στάθμης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου εντός των ορίων του Δήμου.

Στο πλαίσιο του μνημονίου η ΕΕΑΕ έχει παραχωρήσει στο Δήμο Θέρμης ένα ειδικά εξοπλισμένο όχημα – κινητό σταθμό μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ) προκειμένου να διενεργεί τις μετρήσεις σε συγκεκριμένα σημεία, σε όλη την έκταση του Δήμου.

Η παραχώρηση του οχήματος είναι για χρονικό διάστημα ενός έτους με τη δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Το συγκεκριμένο όχημα διαμορφώθηκε και μετασκευάστηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του έργου «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων» για τον επιτόπιο έλεγχο των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών της εκάστοτε περιοχής που επισκέπτεται.

Το όχημα φιλοξενεί έναν Φορητό Σταθμό Μέτρησης Η/Μ Πεδίων και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διενέργεια της διαδικασίας μέτρησης.

Ο Δήμος Θέρμης διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του κινητού σταθμού μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το οποίο έλαβε την κατάλληλη εκπαίδευση ενώ η ΕΕΑΕ καλύπτει κάθε δαπάνη που αφορά τα έξοδα κίνησης, συντήρησης, ασφάλισης και επισκευής του οχήματος και του εξοπλισμού του.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι «Έτσι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις ατμοσφαιρικές και εν γένει περιβαλλοντικές συνθήκες και τα δεδομένα στην περιοχή μας».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024