Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» - Τι είπε ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» – Τι είπε ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα όσα ζούσε στο σπίτι τους, λέγοντας ότι «ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση

«Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 16χρονος από τα Καλύβια που δολοφόνησε τον πατέρα του, αλλά αφέθηκε ελεύθερoς με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα όσα ζούσε στο σπίτι τους, λέγοντας ότι «ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ και η οικογένειά μου.

Ο 16χρονος διέμενε με τον πατέρα του.

Τα όσα υποστήριξε στην απολογία του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του, επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη.

«Μας κακοποιούσε χρόνια»

«Μας κακοποιούσε χρόνια, είχε προσβλητική συμπεριφορά. Η μητέρα και ο αδερφός μου είχαν φύγει από το σπίτι. Περίμενα να ενηλικιωθώ για να φύγω και εγώ. Δεν άντεξα και τον σκότωσα», ήταν τα λόγια του 16χρονου στους αστυνομικούς. Στη δική της κατάθεση, η μητέρα του νεαρού επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του γιου της.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 16χρονου, Δημήτρης Μπόλης.

Η απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών, δείχνει πως δεν υπήρξε ίχνος αμφιβολίας για την προσωπικότητα του ανήλικου αλλά και για την κακοποίηση που υπέστη. Επιπλέον, αξιολόγησαν ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε ικανός να διαπράξει νέο έγκλημα στο μέλλον.

Το χρονικό

Η μητέρα του 16χρονου είχε φύγει πέρυσι από το σπίτι τους και πλέον διέμενε με τον άλλο τους γιο, ο οποίος είναι 19 ετών. Ο 16χρονος διέμενε με τον πατέρα του. Όταν αποφάσισε να τον σκοτώσει, του έστησε ενέδρα μες στο σπίτι του, τον αιφνιδίασε όταν μπήκε μέσα και το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει να τον θανατώσει.

Σε κάποια στιγμή της επίθεσης, έχοντας δεχτεί δεκάδες μαχαιριές, ο άνδρα ξέφυγε από τα χέρια του γιου του και άρχισε να τρέχει αιμόφυρτο στις σκάλες, προκειμένου να ξεφύγει από το μένος του θύτη. Τελικά, σωριάστηκε στην πυλωτή της μονοκατοικίας μέσα σε μια λίμνη αίματος, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024