Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Αφαίρεσαν τον τίτλο από πρωταθλητή σκακιού γιατί… «αφόδευσε σε μπανιέρα»

Κίνα: Αφαίρεσαν τον τίτλο από πρωταθλητή σκακιού γιατί… «αφόδευσε σε μπανιέρα»

Ο 48χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε πρωκτικές χάντρες με ασύρματους πομπούς για να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Ο Yan Chenglong, 48 ετών, κέρδισε πρόσφατα ένα τουρνουά σκακιού στην Κίνα, το Σιάνγκτσι, αλλά όπως όλα δείχνουν, μάλλον λίγο ανέντιμα.

Γι’ αυτό τον λόγο, του αφαιρέθηκε ο τίτλος και αποκλείστηκε για ένα χρόνο, αφού φέρεται να αφόδευσε σε μια μπανιέρα και κατηγορήθηκε για απάτη.

Ο λόγος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Chenglong χρησιμοποίησε πρωκτικές χάντρες με ασύρματους πομπούς για να στέλνει και να λαμβάνει σήματα κατά παραγγελία ώστε να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Είχε αφοδεύσει στην μπανιέρα για να απαλλαγεί από τη συσκευή, σύμφωνα με εικασίες των social media.

Ο Guardian αναφέρει πως σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, «Ο Γιαν φέρεται να έσφιγγε και ξεσφίγγιζε ρυθμικά για να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τη σκακιέρα μέσω κώδικα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια έστελνε οδηγίες για το ποιες κινήσεις έπρεπε να κάνει, με τη μορφή δονήσεων».

Η ένωση ανακοίνωσε πριν από δύο μέρες ότι ο τίτλος του 48χρονου θα αφαιρεθεί και το χρηματικό του έπαθλο θα κατασχεθεί, λόγω ενεργειών του που προκάλεσαν «διατάραξη δημόσιας τάξης» και αποτελούν ένδειξη «εξαιρετικά κακού χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον Guardian.

«Ο κ. Γιαν άρχισε να πίνει με φίλους στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου του ‘’Xiangqi King’’ σε ένα εθνικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο κινεζικό νησί Χαϊνάν την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια, αφόδευσε στη μπανιέρα του δωματίου του σε μια πράξη ‘’που κατέστρεψε την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου και παραβίασε τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη’’», ανέφερε μια δήλωση της Ένωσης.

«Με βάση τα όσα γνωρίζουμε για την κατάσταση, είναι επί του παρόντος αδύνατο να αποδειχθεί ότι ο Γιαν συμμετείχε στην εξαπάτηση μέσω ‘’πρωκτικών σφαιριδίων’’, όπως εικάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η απάντησή του

Ο παίκτης, την Τρίτη, απάντησε στους ισχυρισμούς, όπως ανέφερε η The Independent, λέγοντας ότι είχε διάρροια αφού ήπιε στις 17 Δεκεμβρίου. Δεν κατάφερε να φτάσει στην τουαλέτα εγκαίρως και δεν μπορούσε παρά να αφοδεύσει στην μπανιέρα.

Ο παίκτης αρνήθηκε, επίσης, ότι είχε εξαπατήσει στο παιχνίδι, προσθέτοντας ότι έπαιζε κινέζικο σκάκι για περισσότερα από 40 χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024