Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι από Μαγιορκίνη: «Όσοι έχουν συμπτώματα να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις»

Καμπανάκι από Μαγιορκίνη: «Όσοι έχουν συμπτώματα να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις»

Όσοι παρουσιάζουν τα συμπτώματα του συναχιού, του πονόλαιμου και του πυρετού να μένουν μακριά από γιορτινές συγκεντρώσεις

Για τις εικόνες συνωστισμού τις ημέρες των γιορτών και τα φαινόμενα μαζικής νόσησης από κοροναϊό, γρίπη και στρεπτόκοκκο μίλησε ο γιατρός βιοπαθολόγος – κλινικός ιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε συνθήκες όπως οι γιορτινές, όπου σημειώνεται συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι αναπνευστικές λοιμώξεις εξαπλώνονται ταχύτερα.

Συμβούλευσε όσους παρουσιάζουν τα συμπτώματα του συναχιού, του πονόλαιμου και του πυρετού να μένουν μακριά από τέτοιες γιορτινές συγκεντρώσεις, ειδικά αν πρόκειται σε αυτές να συμμετάσχουν ηλικιωμένοι γιαγιάδες και παππούδες. Παράλληλα επισήμανε ότι οι υπερήλικοι όταν βγαίνουν από το σπίτι (π.χ. για καθημερινά ψώνια) θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα.

Οι υπερήλικοι όταν βγαίνουν από το σπίτι θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα

Αναφορικά με την φετινή εξάπλωση του στρεπτόκοκκου τη χαρακτήρισε πιο ήπια από την αντίστοιχη περσινή, και τόνισε ότι τα συμπτώματα στο παιδί που πρέπει να οδηγήσουν το γονέα σε υποψία στρεπτόκοκκου είναι οι πρησμένες αμυγδαλές και ο υψηλός πυρετός. Τότε θα πρέπει να απευθυνθούν στον θεράποντα παιδίατρο, ο οποίος θα συνταγογραφήσει αντιβιοτικό σκεύασμα.

Σχετικά με τις μεγάλες ουρές στα νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων, ανέφερε ότι αυτές οφείλονται στην αύξηση των περιστατικών και ίσως και σε μια αυξημένη φοβία εκ μέρους των γονέων. Έτσι, παρότρυνε τους ιδιώτες παιδιάτρους να βοηθήσουν την κατάσταση αποφεύγοντας να παραπέμπουν στα νοσοκομεία παίδων, περιστατικά που δε συγκεντρώνουν όλη τη σχετική συμπτωματολογία.

Τα εμβόλια

Τέλος αναφερόμενος στα εμβόλια ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στον εμβολιασμό για τη νέα υποπαραλλαγή του Covid-19 είναι χαμηλή και τόνισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι μέχρι τώρα δείχνουν να θεωρούν πως δεδομένων των προηγούμενων δόσεων, το νέο εμβόλιο δεν είναι πλέον απαραίτητο.

«Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο νέος εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός», δήλωσε κατηγορηματικά.

Και υπενθύμισε ότι όσοι νοσούν θα πρέπει να ακολουθούν αμέσως την αντίστοιχη θεραπεία και να αναβάλουν τον εμβολιασμό για 3 μήνες, και όσοι κρυολογούν θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες ώσπου να εμβολιαστούν διότι διαφορετικά το κρυολόγημά τους θα επιδράσει στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024