Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: «Έφυγε ο άγγελός μου» - «Ραγίζει» καρδιές η αδερφή του πιλότου που έχασε τη ζωή του

Καλαμάτα: «Έφυγε ο άγγελός μου» – «Ραγίζει» καρδιές η αδερφή του πιλότου που έχασε τη ζωή του

Ο 40χρονος επισμηναγός είχε περίπου 3.000 πτήσεων με εκπαιδευτικά αεροσκάφη, μιας και είχε συμπληρώσει 23 χρόνια υπηρεσίας

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (27/12) στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας.

Η πτήση του άτυχου πιλότου, με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2, ήταν η τελευταία του με αντίστοιχου τύπου αεροσκάφη, καθώς είχε λάβει μετάθεση και θα πετούσε πλέον με αεροσκάφη Τ-6.

Για το λόγο αυτό, στο πλευρό του ο 40χρονος ήθελε να έχει κοντά του τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες στο θάνατό του.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η αδερφή του ιπτάμενου μίλησε στο Live News και όπως μετέφερε η οικογένεια έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια μετά την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

«Ήταν στο αεροδρόμιο η σύζυγός του και τα παιδιά. Ήταν η τελευταία πτήση για να φύγει διακοπές με την οικογένεια του. Θα έφευγε απλά για Κρήτη επειδή είναι από εκεί η σύζυγός του, να περάσουν Πρωτοχρονιά. Είχε νομίζω πάνω από τρεις χιλιάδες ώρες πτήσης. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί», είπε συντετριμμένη.

Και πρόσθεσε: «Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου. Ήταν άδικο να γίνει έτσι… ήταν πολύ άδικο. Πολύ νέος άνθρωπος. Ένα πολύ νέο παλικάρι που δυστυχώς έφυγε πολύ άδοξα. Έχει δύο μικρά παιδάκια».

Τριήμερο πένθος

Το τραγικό τέλος του Επαμεινώνδα Κωστέα γράφτηκε περίπου μισό μίλι από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις -από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που συνετρίβη μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11:28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024