Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: Ο επισμηναγός σκοτώθηκε στην τελευταία του πτήση με Τ-2, μπροστά στην οικογένειά του

Καλαμάτα: Ο επισμηναγός σκοτώθηκε στην τελευταία του πτήση με Τ-2, μπροστά στην οικογένειά του

Ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας πραγματοποιούσε την τελευταία του πτήση με το εκπαιδευτικό Τ-2 στην Καλαμάτα.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα.

Η πτήση του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε τραγική κατάληξη, με τον 40χρονο ιπτάμενο να χάνει τη ζωή του.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Η πτήση του άτυχου Επαμεινώνδα Κωστέα με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 ήταν η τελευταία του με αντίστοιχου τύπου αεροσκάφη, καθώς είχε λάβει μετάθεση και θα πετούσε πλέον με αεροσκάφη Τ-6.

Για το λόγο αυτό, στο πλευρό του σ’ αυτή την πτήση ο 40χρονος ιπτάμενος ήθελε να έχει κοντά του την οικογένειά του, η οποία δυστυχώς έγινε μάρτυρας στο θάνατό του.

Η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά βρίσκονταν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και παρακολουθούσαν την πορεία του, μαθαίνοντας πρώτοι τα άσχημα νέα για την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους και τον εντοπισμό του Επαμεινώνδα Κωστέα νεκρού.

Σύμφωνα με άτομα από το περιβάλλον του άτυχου επισμηναγού, είχε αρκετές ώρες πτήσεων (περίπου 3.000) με εκπαιδευτικά αεροσκάφη, μιας και είχε συμπληρώσει 23 χρόνια υπηρεσίας.

Το τραγικό τέλος του Επαμεινώνδα Κωστέα γράφτηκε περίπου μισό μίλι από το αεροδρόμιο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Τριήμερο πένθος

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις -από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που συνετρίβη μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11:28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024