Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χεζμπολάχ έπληξε χριστιανική εκκλησία

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χεζμπολάχ έπληξε χριστιανική εκκλησία

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο καταγγέλλει ο ισραηλινός στρατός - Τραυματίστηκε ένας άνθρωπος

Σε χριστιανική εκκλησία στην περιοχή Ικρίτ του βόρειου Ισραήλ επετέθη η Χεζμπολάχ με αντιαρματική ρουκέτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, σύμφωνα με καταγγελία του ισραηλινού στρατού.

«Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στην περιοχή Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ με αντιαρματική ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο. Τραυματίστηκε ένας άνθρωπος», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτή η επίθεση δεν αποτελεί μόνο ξεκάθαρη παραβίαση του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας», σημειώνει στην σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο στρατός του Ισραήλ.

Ικρίτ: ένα παλαιστινιακό χωριό που εκκενώθηκε το 1948 και μετά καταστράφηκε από τον Ισραηλινό Στρατό

Η εκκλησία της Παναγίας στην Ικρίτ υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο χωριό ήταν ένα χωριό Παλαιστινίων χριστιανών που ενώ επρόκειτο να ανήκει στο αραβικό κράτος που προέβλεπε η απόφαση του ΟΗΕ το 1948, τελικά καταλήφθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και οι κάτοικοί του υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές. Παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε ότι είχαν δικαίωμα επιστροφής, αυτό δεν έγινε ποτέ πράξη και το 1951, το χωριό καταστράφηκε από τον Ισραηλινό στρατό. Η εκκλησία της Παναγίας και το κοιμητήριο παρέμειναν σε χρήση από τους απογόνους των κατοίκων του.

Η εκκλησία δεν είναι ελληνορθόδοξη

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η εκκλησία στο χωριό Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ είναι καθολική εκκλησία που δεν ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όχι ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο ισραηλινός στρατός.

Πιο συγκεκριμένα, η εκκλησία στην Ικρίτ ανήκει στην Μελχιτική Ελληνοκαθολική Εκκλησία, που είναι μία από τις 14 Ελληνόρυθμες Καθολικές Εκκλησίες των Ανατολικών Καθολικών Εκκλησιών.

Είναι δηλαδή μια εκκλησία που διαχωρίστηκε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και συνδέθηκε με τη Καθολική Εκκλησία, παρότι διατηρεί στοιχεία από το ελληνορθόδοξο λειτουργικό. Οι πιστοί αποκαλούνται και Μελχίτες.

«Ο αντιαρματικός πύραυλος δεν χτύπησε την εκκλησία στην Ικρίτ, αλλά ένα κοντινό υπόστεγο»

Ο Γουάντι Αμπουνασάρ, εκπρόσωπος και σύμβουλος των εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, δήλωσε ότι η ίδια η εκκλησία της Παναγίας δεν επλήγη, αλλά ένα κοντινό υπόστεγο, όπου τραυματίστηκε ένας 87χρονος άνδρας.

Αν και η ακριβής κατάστασή του είναι άγνωστη, ο τραυματισμός του δεν ήταν απειλητικός για τη ζωή του, δήλωσε ο Αμπουνασάρ, όπως σημειώνει το Al Jazeera.

Σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο επιτέθηκαν οι IDF, εννιά τραυματίες Ισραηλινοί στρατιώτες

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο μετά την καταγγελλόμενη επίθεση στην εκκλησία στο βόρειο Ισραήλ.

Εννιά στρατιώτες που μετέβησαν στο σημείο για να απομακρύνουν τον τραυματία πολίτη τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες των τραυματιών.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση και ανάρτηση:

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024