Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Καρράς: Το τελευταίο αντίο στον «άρχοντα της πίστας» -Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Βασίλης Καρράς: Το τελευταίο αντίο στον «άρχοντα της πίστας» -Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Φίλοι και θαυμαστές θα πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου η σορός του Βασίλη Καρρά, ο οποίος στις 24 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους φίλους του λαϊκού –και όχι μόνο- τραγουδιού.

Η σορός του Βασίλη Καρρά θα μεταφερθεί στις 09:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 έως τις 13:00, χρονικό περιθώριο που ίσως εξαρτηθεί και από το πλήθος του κόσμου που θα βρεθεί στο ναό για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του τραγουδιστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Καρράς έδινε μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσούσε από κοροναϊό, κάτι που επιδείνωσε την υγεία του.

Την Τετάρτη η ταφή του

Η ταφή του Βασίλη Καρρά θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, την Τετάρτη, στις 12:00.

Ο πολυαγαπημένος τραγουδιστής είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Παράλληλα, επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο Σύλλογος Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα.

Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024