Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ισραηλινή Strauss «τελειώνει» τον τουρκικό καφέ

Η ισραηλινή Strauss «τελειώνει» τον τουρκικό καφέ

Τίτλοι τέλους για τον τουρκικό καφέ από τον όμιλο Strauss. Προχώρησε στην αφαίρεση της λέξης «τουρκικός» από τη συσκευασία των δημοφιλών προϊόντων της.

Η Strauss ανακοίνωσε μια νέα σειρά συσκευασίας για ένα από τα πιο γνωστά της προϊόντα, τον τουρκικό καφέ «Elite», λόγω της αποστροφής του κοινού για την Τουρκία μετά την υποστήριξη της Άγκυρας στην Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Η ισραηλινή εταιρεία «Strauss Coffee Israel» ανακοίνωσε ότι η νέα προσωρινή συσκευασία θα διατηρήσει τη γνωστή της εμφάνιση, με την προσθήκη μιας ισραηλινής σημαίας και πατριωτικών συνθημάτων όπως: «Η γενιά της νίκης» και «Ισχυρότεροι μαζί», γράφει η εφημερίδα Times of Israel.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, υπήρξαν δημόσιες εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μπαράζ λεκτικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

Νέα εμφάνιση στη συσκευασία

Η δημοφιλής, εδώ και δεκαετίες μάρκα «Turkish coffee» της Strauss προορίζεται για την παρασκευή καφέ τουρκικού τύπου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα πέραν αυτού. Πρόσφατα αυξήθηκαν οι εκκλήσεις των καταναλωτών προς την εταιρεία να αλλάξει ονομασία, πράγμα που τελικά έγινε.

Προσωρινή αλλαγή

«Υπήρχαν αναρτήσεις που μας ζητούσαν να αλλάξουμε το όνομα (…). Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του τουρκικού καφέ μας και της Τουρκίας. Οι κόκκοι καφέ προέρχονται από χώρες παραγωγής καφέ, όπως η Βραζιλία, το Βιετνάμ και η Αιθιοπία. Δεν υπάρχει κανένας καφές που να προέρχεται από την Τουρκία», ανέφερε στο Ynet ο διευθύνων σύμβουλος της Strauss Israel Coffee, Avi Laufer.

Ο Laufer συνέχισε λέγοντας ότι, εκτός από την προσωρινή αλλαγή στο όνομα η εταιρεία ήθελε να «ανεβάσει το ηθικό» ειδικά στους στρατιώτες που επιχειρούν στη Γάζα (οι οποίοι συχνά πίνουν τον τουρκικό καφέ Elite).

«Αυτός ο καφές είναι σχεδόν σε κάθε σπίτι και  στους στρατιώτες μας στη Γάζα, οι οποίοι μας στέλνουν φωτογραφίες τους να πίνουν καφέ. Είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε φράσεις για να αντικαταστήσουμε το όνομα και να δείξουμε πόσο ισραηλινό είναι το προϊόν», πρόσθεσε ο Laufer.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024