Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζώντας σε ιδιωτικό νησί - Μια διανυκτέρευση 20.000 δολάρια

Ζώντας σε ιδιωτικό νησί – Μια διανυκτέρευση 20.000 δολάρια

Το ιδιωτικό νησί ήδη έχει ξεκινήσει να δέχεται τις πρώτες του κρατήσεις

Τουρίστες που διαθέτουν «πολύ μεγάλο πορτοφόλι» θα μπορούν σύντομα να νοικιάζουν το ιδιωτικό νησί ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, δίνοντας το ποσό των 20.000 δολαρίων τη βραδιά.

Το νησί Pelorus είναι το βορειότερο νησί του ομίλου Palms Island και απέχει 30 λεπτά με ελικόπτερο από το Townsville. Όταν ο Chris Morris αγόρασε το νησί το 2017, είπε ότι είχε μόνο ένα «μικρό σπίτι» για προσωπική χρήση.

Ωστόσο, ιδρυτής του Computershare κατόπιν διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση πέτυχε να τον αφήσει να χρησιμοποιήσει το νησί εμπορικά.

Ο Morris έχει επενδύσει 418 εκατομμύρια δολάρια στο νησί

Έτσι ο επιχειρηματίας πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια χτίζοντας ένα νέο σπίτι, με σκοπό να φιλοξενήσει διεθνείς διασημότητες και υψηλού κύρους καλεσμένους.

Pelorus Private Island

Το news.com.au έριξε μια πρώτη ματιά στο νέο ακίνητο, το οποίο ήδη ξεκίνησε να δέχεται τις πρώτες του κρατήσεις.

Οι παροχές του ιδιωτικού νησιού

Αυτό το νησί διαθέτει ένα πολυτελές θέρετρο, που παρέχει διαμονή για έως και 28 άτομα φιλοξενώντας τους σε 14 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες.

«Ήθελα να δημιουργήσω το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών με τα σούπερ γιοτ, γιατί χρεώνω παρόμοιο χρηματικό ποσό», έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης.

«Θέλω να μπει κάποιος και να είναι σαν να βρίσκεται σε ένα πραγματικά όμορφο σπίτι και να μην νιώθει ότι βρίσκεται σε ξενοδοχείο. Ένα από τα πιο τρελά πράγματα που με ρώτησε κάποιος ήταν: «τοποθετούμε σίδερο σε κάθε δωμάτιο;» και είπα: «όταν πληρώνεις τόσα χρήματα, δεν σιδερώνεις τα ρούχα σου», ανέφερε στην NewYorkPost.

Η διαμονή για τους επισκέπτες στο ιδιωτικό νησί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή σε ένα σούπερ γιοτ.

Pelorus Private Island

Υπάρχουν τζετ σκι για εξερεύνηση του νησιού, καράβι για ψάρεμα στον εξωτερικό ύφαλο και άλλα σκάφη για περιηγήσεις.

Το Pelorus θα «δέσει πολύ με τον Orpheus», καθώς μπορεί να προσφέρει καταδυτικές εκδρομές και διαθέτει εστιατόριο.

Και πάλι, όπως σε ένα σούπερ γιοτ, ο Morris λέει ότι οι υπηρεσίες και οι εμπειρίες που θα προσφέρει το Pelorus θα μπορούν να προσαρμοστούν.

Ο ιδιοκτήτης του νησιού, μάλιστα έφερε τον προσωπικό του σεφ από το γιοτ του, για να είναι ο σεφ και ο μάνατζερ στο νησί.

Εντελώς απομονωμένο, εντελώς ιδιωτικό

Για τους επισκέπτες, υπάρχουν τέσσερις σουίτες, που φιλοξενούν οκτώ άτομα, αλλά υπάρχει ένα πέμπτο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επισκέπτες, που φέρνουν τους δικούς του υπαλλήλους.

«Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό το μέρος είναι ότι είναι εντελώς απομονωμένο και εντελώς ιδιωτικό», τόνισε ο Chris Morris.

Ο Morris έχει επενδύσει 418 εκατομμύρια δολάρια στο τουριστικό χαρτοφυλάκιό του στο βόρειο Κουίνσλαντ.

«Δεν κάνω πενταετή σχέδια ή κάτι τέτοιο», εξήγησε. «Αγόρασα τον Orpheus και μετά έπρεπε να φέρω ανθρώπους εκεί. Συνήθιζαν να έρχονται στο Παλμ Άιλαντ με μικρά αεροπλάνα και έπρεπε να τα παραλάβουμε, οπότε αποφάσισα να αγοράσω μια εταιρεία ελικοπτέρων, η οποία ήταν η «Nautilus»».

Ο Morris είπε ότι στο ξεκίνημά της είχε μόνο ένα ελικόπτερο, αλλά τώρα η επιχείρηση είναι ο μεγαλύτερος χειριστής ελικοπτέρων στη Βόρεια Αυστραλία με 47 στο σύνολο.

«Και μετά το άλλο πράγμα που χρειάζομαι, μετά την απόκτηση του νησιού, είναι ένας χώρος παραλαβής των πραγμάτων στο Townsville», κατέληξε.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024