Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας έπειτα από πληροφορίες για πιθανή επίθεση την Πρωτοχρονιά

Έρευνες στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας έπειτα από πληροφορίες για πιθανή επίθεση την Πρωτοχρονιά

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έχουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες μία ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Ευρώπη

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, έπειτα από μια «αναγγελία κινδύνου» για τη νύχτα του Αγίου Σιλβέστρου, δηλαδή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Μολονότι η πληροφορία αφορά στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, Μίχαελ Έσερ.

Μετά τη βραδινή λειτουργία και με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου για την ασφάλεια του ναού, ο χώρος ερευνήθηκε από εκπαιδευμένους σκύλους.

Πιθανοί στόχοι ναοί και σε Βιέννη και Μαδρίτη

«Την Κυριακή, όλοι οι επισκέπτες θα ελεγχθούν προτού να μπουν στον χώρο λατρείας», διευκρίνισε η αστυνομία, συστήνοντας στους πιστούς να φτάσουν από νωρίς και να μην έχουν μαζί τους τσάντες.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες μία ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, οι στόχοι ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολωνία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.

Το Σάββατο, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Βιέννη προχώρησαν σε κάποιες συλλήψεις, ενώ μία σύλληψη έχει γίνει και στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024