Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επίθεση με drone στην υπό ρωσική κατοχή Ντονέτσκ τραυματίζει 12 ανθρώπους

Ουκρανία: Επίθεση με drone στην υπό ρωσική κατοχή Ντονέτσκ τραυματίζει 12 ανθρώπους

Ουκρανική επίθεση με drone στην πόλη Ντονέτσκ τραυματίζει 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με φιλορωσικές πηγές.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε επίθεση ουκρανικού drone στην Ντονέτσκ, μεγαλούπολη της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, ανακοίνωσαν οι αρχές κατοχής (στη φωτογραφία αρχείου από Donetsk Oblast Prosecutor’s Office, επάνω, κατεστραμμένα σπίτια από βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Ντονέτσκ).

«Η ρίψη βλήματος από drone στη συνοικία Κίροφ της πρωτεύουσας της (ομώνυμης) περιφέρειας είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι», ανέφερε μέσω Telegram ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής των αρχών της πόλης, που είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων το 2014.

Η Ντονέτσκ υπέστη επίσης επίθεση από το ουκρανικό πυροβολικό

Πέντε εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, καθώς και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου, συγκαταλέγονται στους τραυματίες, διευκρίνισε ο ίδιος.

Κατά τον κ. Πουσίλιν, η πόλη υπέστη επίσης επίθεση από το ουκρανικό πυροβολικό, που προκάλεσε ζημιές σε κατοικία και σε πολιτικές υποδομές.

Η Ντονέτσκ, υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014, βομβαρδίζεται συχνά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ομώνυμη περιφέρεια συγκαταλέγεται στις πέντε που ελέγχει κατά μεγάλο μέρος η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πως προσαρτά η χώρα του τον Σεπτέμβριο του 2022, κάτι που δεν αναγνωρίζει το Κίεβο και η διεθνής κοινότητα.

Επιθέσεις στη Ρωσία

Νωρίτερα, χθες, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίστηκε ότι τα συστήματα αεράμυνας είχαν αποτρέψει απόπειρες επίθεσης με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ενα drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας, ενώ τρία ακόμη φέρεται να καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια Καλούγκα.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024