Γαλλία: Υπό έρευνα η νέα υπουργός Υγείας για αποδοχή αδήλωτων πολυτελών δώρων
Φέρεται να έλαβε, χωρίς να τα δηλώσει, δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020.
Η νέα υπουργός Υγείας της Γαλλίας Άγκνες Φιρμίν Λε Μποντο (στη φωτογραφία επάνω από la-croix /LUDOVIC MARIN/AFP), βρίσκεται υπό έρευνα για αποδοχή αδήλωτων πολυτελών δώρων ενώ εργαζόταν ως φαρμακοποιός.
Είναι ύποπτη ότι έλαβε κρυφά δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020, όταν εργαζόταν ως φαρμακοποιός στη Νορμανδία, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ιστοσελίδας Mediapart, όπως μεταδίδει το Politico.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, έλαβε 21 παραδόσεις προϊόντων πολυτελείας – συμπεριλαμβανομένων ρολογιών, μπουκαλιών σαμπάνιας, smartphones και τηλεόρασης – κατά τη διάρκεια των εν λόγω ετών από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία δεν δήλωσε.
Μέρος ευρύτερης έρευνας
Οι Αρχές ξεκίνησαν δικαστική έρευνα τον Ιούνιο του 2023 και η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024.
Ο εκπρόσωπος της υπουργού είπε στο Mediapart ότι «θα απαντήσει μόνο στις αρμόδιες Αρχές» κατά την ακρόαση του Ιανουαρίου.
Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για παράνομες εμπορικές πρακτικές από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφεραν περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ σε δώρα σε φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα μεταξύ 2015 και 2021, ανέφερε το Mediapart.
Η επιχείρηση καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 για παραβίαση του νόμου κατά των δώρων.
Η Λε Μπόντο ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας την Τετάρτη, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Υγείας Ωρελιέν Ρουσσώ λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου της χώρας για τη μετανάστευση.
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442