Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα νοικοκυριά παραγγέλνουν σκέτη από γιουβέτσι, η κυβέρνηση επιστολικές ψήφους, ο Κασσελάκης manual αντιπολίτευσης

Τα νοικοκυριά παραγγέλνουν σκέτη από γιουβέτσι, η κυβέρνηση επιστολικές ψήφους, ο Κασσελάκης manual αντιπολίτευσης

Ρημάδα ακρίβεια λένε τα νοικοκυριά, μαύρες και άραχνες δημοσκοπήσεις η Αντιπολίτευση, κακούργα κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις ο Ανδρουλάκης.

Οι ευάλωτοι…

Μπορεί το «πνεύμα των Χριστουγέννων» να κυκλοφορεί πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και να πλημμυρίζει με αγάπη τις φλογισμένες ψυχές των ενοίκων του. Εχει βοηθήσει και ο … Economist σ΄ αυτό, για να λέμε την αλήθεια. Αλλά…. Αλλά υπάρχει κι αυτή η ρημάδα η … «εισαγόμενη ακρίβεια» που έχει γίνει ο εφιάλτης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι΄ αυτήν πάλι συζητούσε ο κ. Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μα είναι δυνατόν! Κοιμάται και ξυπνάει με τους ευάλωτους στο μυαλό του…. Τι άλλο να κάνει;

Μήνυμα

Την ενημέρωσε πάντως ότι «θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι στην αγορά». Το μήνυμα που απέστειλε στις επιχειρήσεις και την αγορά γενικότερα είναι πως «εσείς μπορεί να κερδίζετε, αλλά εγώ δεν θα στραπατσαριστώ στις εκλογές. Θα σας ρημάξω στα πρόστιμα». Μάλιστα!

Στεγνά!

Εν τω μεταξύ τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τον κ. Ιωάννη Λιανό, με σημαίνουσα καριέρα στην εσπερία, το Μέγαρο Μαξίμου τον τελείωσε με … «στεγνό καθάρισμα»! Δηλαδή ήδη ανακοινώθηκε η αντικαταστάτρια του από την 1η Ιανουαρίου. Όμως επειδή αυτός είναι επαγγελματίας ως τεχνοκράτης, αποφάσισε τις υποθέσεις που ερευνούσε – όσες ήταν δυνατόν – να τις τελειώσει, δουλεύοντας μέχρι και την τελευταία ημέρα. Εννοώ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Κ. Σκρέκας

Ετσι προχθές ανακοινώθηκε η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 41,7 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες και στην ΕΕΤ – το πρόστιμο μάλιστα ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών. Πρώτος βγήκε να πανηγυρίσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον κ. Λιανό για – επί της ουσίας – πλημμελή εποπτεία της αγοράς!

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης

Χθες ήταν η σειρά του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο, έσπευσε, μεταξύ των άλλων, να δώσει συγχαρητήρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε»! Εν τω μεταξύ ο κ. Λιανός μετρά ημέρες για την επιστροφή του στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στη Βρετανία….

Αντίφαση

Ολες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν από την μία πλευρά την τρομακτική δυσφορία της κοινωνίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (ακρίβεια, διαφθορά κλπ). Κι από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά αδιαμφισβήτητη ηγεμονική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και τα ποσοστά των κομμάτων της μείζονος – λέμε τώρα! – και της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι «φτώχεια καταραμένη»! Η αντίφαση είναι προφανής!

Αποχή

Αν μη τι άλλο αυτή η κοινωνική συμπεριφορά υποδηλώνει την «δυσανεξία» της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα. Ότι δηλαδή δεν έχει να περιμένει τίποτα σπουδαίο…. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει πως η αποχή όλο και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού αποτελεί συνειδητή επιλογή. Δηλαδή πολιτική επιλογή! Αυτό υποδηλώνει και το κυβερνητικό άγχος της εισαγωγής – αν είναι δυνατόν από τις επόμενες εκλογές – της «επιστολικής ψήφου»!

Τυχαίο!

Ετσι η επιλογή της αποχής διαμορφώνεται όλο και περισσότερο «απέναντι» από το πολιτικό σύστημα. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. Μπορεί δηλαδή με το πρόβλημα της ακρίβειας – κι όχι μόνο – στην κυβερνητική «βιτρίνα», ένα τυχαίο γεγονός δεν είναι απίθανο να λειτουργήσει ως «πυροκροτητής». Και τότε η «τζαμαρία θα κατέβει κάτω….

«Κουκούλωμα»;

Το σκέφτομαι εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης του δύστυχου Ολιβερ της Αράχωβας. Μήπως, λέω μήπως επιχειρείται ένα «κουκούλωμα» της ανθρώπινης συμμετοχής στη μαρτυρική δολοφονία του χάσκι; Με την αντίληψη πως το ζώο πέθανε τώρα πια, ας μην καταδικάσουμε έναν άνθρωπο – αυτόν που το δολοφόνησε! Λέω μήπως…. Γιατί έχει γίνει σίριαλ το θέμα! Και βέβαια – απ΄ ότι λέγεται, μάλλον εγκύρως – έχει στοιχίσει οικονομικά η «αρνητική διαφήμιση» στην Αράχωβα. Δεν ήταν λίγες οι ακυρώσεις κρατήσεων γι΄ αυτές τις ημέρες….

Εμμονή

Θα έχετε προσέξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -= ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στο θέμα των διακρατικών συμφωνιών για την εισαγωγή εργατών – 500.000 λέει. Είναι προφανές ότι επιδιώκει να αποδείξει την κυβερνητική ασυνέπεια, που από την μία πλευρά για καιροσκοπικούς λόγους δεν έχει πρόβλημα να συμπαραταχθεί με την ακροδεξιά σε ένα αντιμεταναστευτικό κρεσέντο.

Εξυπηρετήσεις

Από την άλλη για λόγους επιχειρηματικών εξυπηρετήσεων δεν έχει πρόβλημα να συνάπτει ή να επιχειρεί να συνάψει συμφωνίες εισαγωγής μεταναστών. Όμως η επιμονή του κ. Κασσελάκη στο συγκεκριμένο θέμα εύκολα μπορεί να του γυρίσει αλλιώς…. Που δεν πιστεύω ότι το επιθυμεί….

Κριτική

Επ΄ αυτού μάλιστα η «Νέα Αριστερά» του άσκησε δημόσια κριτική, σύμφωνα με την οποία η «ατζέντα Ισλαμαμπάντ» ενισχύει τον ακροδεξιό λόγο. Νομίζω πως έχουν δίκιο! Πάντως η «εντεκάδα» των πρώην συντρόφων του κ. Κασσελάκη δεν νομίζω ότι διάγει και την καλύτερη της περίοδο.

Momentum

Όπως μου έλεγε κάποιος από τους απογοητευμένους – ναι, ναι υπάρχουν τέτοιοι και μάλλον είναι αρκετοί – πως έχασαν το momentum της ανάδειξης τους. Και δεν θα αργήσουν σε λίγο – εφόσον διατηρηθεί η δημοσκοπική φτώχεια – οι μεταξύ τους αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις, που σήμερα εκδηλώνονται σε χαμηλή κλίμακα, να αναδειχθούν στο προσκήνιο. Όπως έλεγε – νομίζω – ο Χέγκελ η ιστορία διδάσκει σ΄ αυτόν που θέλει να διδαχθεί….

Αναθάρρησε

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναθαρρήσας από τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα τόνισε πως στόχος του είναι να «γίνει στρατηγικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας».

«Ωριμο φρούτο»

Εσπευσε ωστόσο να δηλώσει την συμφωνία του με τα μη κρατικά πανεπιστήμια κάνοντας λόγος για – ασαφείς – προϋποθέσεις. Και βεβαίως επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση, αλλά είναι προφανές πως αυτό δεν φτάνει. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει την στρατηγική του «ώριμου φρούτου». Αν αυτή θα του βγει θα φανεί στο πρώτο δίμηνο του 2024….

Δημόσια Πανεπιστήμια

Χθες όμως ο κ. Κασσελάκης είχε χαλαρή συνάντηση – συνηθίζονται – με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, που καλύπτουν δηλαδή το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κι εκεί μεταξύ των άλλων αποσαφήνισε την θέση του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Είναι σαφώς κατά της δημιουργίας τους. Ετσι όσοι … φερέλπιδες βουλευτές έχουν διαφορετική άποψη, νομίζω πως θα την κρατήσουν για τον εαυτό τους!

Αισιοδοξία

Επίσης επανέλαβε την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα είναι μέλη του κόμματος – μάλλον διδάχθηκε από τα λάθη του προκατόχου του, επί του συγκεκριμένου. Και θεωρεί ότι το κόμμα ανακάμπτει αναφέροντας την πληροφορία πως το τελευταίο διάστημα – μετά την διάσπαση – έχουν ενταχθεί 8.000 νέα μέλη. Όπως σας έχω ενημερώσει!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024