Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράγα: Μεσίστια η ελληνική σημαία στην πρεσβεία στη μνήμη των θυμάτων

Πράγα: Μεσίστια η ελληνική σημαία στην πρεσβεία στη μνήμη των θυμάτων

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ένδειξη σεβασμού στο πένθος του τσεχικού λαού

Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Ελλάδος στην πρεσβεία της χώρας στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στο πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η Πρεσβεία, η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ένδειξη σεβασμού στο πένθος του τσεχικού λαού.

Συγκεκριμένα, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τσεχία «εις μνήμη των θυμάτων και ως ένδειξη σεβασμού στο πένθος του τσεχικού λαού, η σημαία της Ελλάδος στην Πρεσβεία θα κυματίζει μεσίστια από σήμερα και μέχρι τη ολοκλήρωση του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε χθες από την Κυβέρνηση της Τσεχικής Δημοκρατίας».

«Μοιραζόμαστε τον πόνο των φιλήσυχων Τσέχων πολιτών και προσευχόμαστε για τις οικογένειες των θυμάτων»

Παράλληλα, η πρεσβεία της Ελλάδος στην Τσεχία «εκφράζει προς τον τσεχικό λαό και την κυβέρνηση της Τσεχικής Δημοκρατίας τη βαθιά της οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το τραγικό συμβάν της φονικής ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, χθες το απόγευμα, που βύθισε στο πένθος τη φίλη χώρα», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κεριά στη μνήμη των θυμάτων

Ακόμη, η πρεσβεία προσθέτει ότι «μοιραζόμαστε τον πόνο των φιλήσυχων Τσέχων πολιτών και προσευχόμαστε για τις οικογένειες των θυμάτων και τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών».

Συλλυπητήρια επιστολή Τασούλα στην πρόεδρο της τσεχικής Βουλής

Ακόμη, συλλυπητήρια επιστολή στην ομόλογό του πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Marketa Pekarova Adamova, για την αιματηρή ένοπλη επίθεση έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και τα αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και σε όσους πολίτες δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες, από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Πράγας» ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «τις στιγμές αυτές τασσόμεθα αλληλέγγυοι στο πλευρό του λαού της Δημοκρατίας της Τσεχίας, που συγκλονίστηκε από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό κάθε αιματηρή επίθεση και πράξη βίας. Θα παρακαλούσα να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων, καθώς και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024