Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο πιθανή είναι η συγχώνευση των Warner Bros Discovery - Paramount

Πόσο πιθανή είναι η συγχώνευση των Warner Bros Discovery – Paramount

Εάν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία θα έχει επιτευχθεί μια συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία ύψους 38 δισ. δολαρίων

Η Warner Bros Discovery και η Paramount Global φέρονται να βρίσκονται σε πρώιμες συνομιλίες για μια πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργηθεί ένας κολοσσός που θα περιλαμβάνει το ψυχαγωγικό κανάλι HBO, το ενημερωτικό CNN, ένα κινηματογραφικό στούντιο που έχει αποδώσει επιτυχίες όπως η σειρά ταινιών Mission Impossible και το ενημερωτικό  CBS News.

Εάν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία θα έχει επιτευχθεί η ένωση δύο από τα στούντιο που αποκαλούνται «Big Five» του Χόλυγουντ και η συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των Warner και Paramount θα ανέρχεται στα 38 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια γεύματος στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα μεταξύ του επικεφαλής της Warner, Ντέιβιντ Ζάσλαβ και του επικεφαλής της Paramount, Μπομπ Μπάκις.

Σύμφωνα με το Axios, οι διευθύνοντες σύμβουλοι συζήτησαν πώς η κύρια υπηρεσία ροής κάθε εταιρείας, Paramount Plus και Max (πρώην HBO Max), θα μπορούσαν να συγχωνευθούν για να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι ανταγωνιστές Netflix και Disney Plus.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες streaming περιεχομένου, όπως το Netflix, το Amazon Video και το Apple TV,«ανάγκασαν» τις παραδοσιακές εταιρείες μέσων ενημέρωσης να επενδύσουν γρήγορα για να προλάβουν τον ανταγωνισμό.

H Warner Bros έχει ελαφρώς καλύτερη ταμειακή θέση, εν μέρει λόγω κάποιων έξυπνων συγχωνεύσεων που προηγήθηκαν

Ωστόσο, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς κάποια δέσμευση σε βαθιές περικοπές κόστους, καθώς οι εταιρείες αυτές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες που αγγίζουν τα δισεκατομμύρια δολάρια από τις υπηρεσίες ροής βίντεο. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των μετοχών τους συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πολύ κάτω από τα υψηλά τους τις πρώτες ημέρες του streaming.

Σε μεγαλύτερη πίεση βρίσκεται η Paramount αφού ψάχνει να βρει έναν αγοραστή ή στρατηγικό εταίρο λόγω των επιπέδων χρέους της που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ βελτίωνε τη δική της υπηρεσία ροής περιεχομένου. Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το BBC, η Warner Bros, η εταιρεία πίσω από το φετινό blockbuster Barbie, έχει ελαφρώς καλύτερη ταμειακή θέση, εν μέρει λόγω κάποιων έξυπνων συγχωνεύσεων που προηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η μονάδα Warner Media της AT&T και το Discovery συγχωνεύτηκαν για να γίνουν Warner Bros Discovery, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιελάμβανε τα Discovery Channel, Warner Bros. Entertainment, CNN, HBO, Cartoon Network και franchises όπως ο Μπάτμαν και ο Χάρι Πότερ.

Η Paramount από την άλλη κατέχει το CBS, εταίρο του BBC στις ΗΠΑ.

Η κυριαρχία του Netflix και άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης είναι αναμφισβήτητη – όχι μόνο ως προς τις οικονομικές τους επιδόσεις αλλά και μέσω των εκτεταμένων χαρτοφυλακίων εκπομπών και του αριθμού των συνδρομητών τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόσφατη εκστρατεία του Netflix να την αποφυγή κοινής χρήσης λογαριασμών οδήγησε στη δημιουργία νέων λογαριασμών, κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του σε 247,2 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Συγκριτικά, οι συνολικοί συνδρομητές του Paramount Plus ανέρχονται σε 63,4 εκατομμύρια και το Warner Bros Discovery μετρά 95 εκατομμύρια από τον Νοέμβριο του 2023.

Αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν σχολίασε το δημοσίευμα, το CNN αναφέρει ότι η Warner Bros. Discovery δεν μπορεί, προς το παρόν, να συνάψει συναλλαγή με την Paramount ή οποιαδήποτε άλλη οντότητα, έως ότου λήξει τον Απρίλιο του 2024 μια μυστική φορολογική ρύθμιση που απαγορεύει στον Ζάσλαβ να πραγματοποιεί πρόσθετες εξαγορές ή συγχωνεύσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τη συγχώνευση της Warner Media με την Discovery, ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμφωνήθηκε η εξασφάλιση φορολογικών πλεονεκτημάτων — και εάν η Warner Bros. Discovery επιλέξει να συμμετάσχει σε νέα συγχώνευση πριν από τον ερχόμενο Απρίλιο, θα αντιμετωπίσει σημαντικές φορολογικές επιπτώσεις.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024