Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Amazon: Η αυθημερόν παράδοση την «απογειώνει»

Amazon: Η αυθημερόν παράδοση την «απογειώνει»

Η ταχύτητα καθιστά τον κορυφαίο e-retailer ασυναγώνιστο και κορυφαία επενδυτική επιλογή για το 2024

Διαπιστώνοντας ότι η ταχύτητα παράδοσης αλλάζει σημαντικά τα ποσοστά μετατροπής των καταναλωτών σε πελάτες με επαναληπτικές αγορές, η Amazon αποφάσισε να εστιάσει περισσότερο το επενδυτικό της ενδιαφέρον στην κατάκτηση αυτού του ποσοστού των αγοραστών.

Γι’ αυτό και ο κορυφαίος e-retailer είναι σε θέση πλέον να εκτελεί ολοένα και περισσότερες παραγγελίες αυθημερόν, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy στον Jim Cramer του CNBC.

«Οι καταναλωτές λατρεύουν να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους γρήγορα»

Κάτι που την καθιστά ασυναγώνιστη και κορυφαία επενδυτική επιλογή για το 2024.

Η ταχύτητα στις παραδόσεις φέρνει επαναληπτικές παραγγελίες από ευχαριστημένους αγοραστές.

Μείωση απόστασης, χρόνου και κόστους παράδοσης

Η Amazon άλλαξε το δίκτυο εκπλήρωσης στις ΗΠΑ από ένα «επίπεδο περιφερειακό δίκτυο» σε οκτώ περιφερειακούς κόμβους, αναδιαμορφώνοντας τους αλγορίθμους τοποθέτησης για να φέρνει τα προϊόντα πιο κοντά στους πελάτες, εξήγησε ο Jassy. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί «υπο-εγκαταστάσεις για τις αυθημερόν παραδόσεις» για την ταχύτερη αποστολή αντικειμένων, εξηγώντας ότι πολλά κέντρα εκπλήρωσης διαθέτουν «περίπου ένα εκατομμύριο» SKUs – τα γνωστά stock keeping units, αναγνωριστικά προϊόντων δηλαδή που χρησιμοποιούνται από τους λιανοπωλητές – έτοιμα να αποσταλούν αυθημερόν.

«Δεν μπορέσαμε μόνο να μειώσουμε τις αποστάσεις μεταφοράς, γεγονός που μειώνει το κόστος μεταφοράς και επιταχύνει την παράδοση στους πελάτες – αλλά μειώσαμε και το κόστος εξυπηρέτησης», δήλωσε ο Jassy. «Από τις διήμερες αποστολές περάσαμε στις μονοήμερες παραδόσεις και, στη συνέχεια, όλο και περισσότερο, είμαστε σε θέση να στέλνουμε αντικείμενα στους πελάτες μας την ίδια μέρα».

Ο Jassy δήλωσε ότι το 60% των αποστολών στις 60 κορυφαίες μητροπολιτικές περιοχές της Amazon αφορούσε παραδόσεις αυθημερόν ή μέσα σε μία μόλις ημέρα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

H ταχύτητα των παραδόσεων, οι προσιτές τιμές και η σωστή παράδοση ενός δέματος φέρνουν επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

Ταχύτητα υπέρ πάντων

«Αυτό που διαπιστώνεται είναι πως όταν οι εταιρείες είναι σε θέση να παραδίδουν στους πελάτες τους τις παραγγελίς τους πολύ πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό τους, τότε θεωρούνται σχεδόν αυτόματα πιο αξιόπιστες και κατά συνέπεια συγκεντρώνουν περισσότερες θετικές αξιολογήσεις και προτιμήσεις», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon.

«Οι καταναλωτές λατρεύουν να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους γρήγορα».

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν ελαφρά την Τετάρτη σε μια ευρύτερη πτώση του χρηματιστηρίου. Ωστόσο, παραμένουν κοντά σε υψηλά 52 εβδομάδων και έχουν κερδίσει περισσότερο από 70% από την αρχή του έτους. Σε σημείωμά της προς τους πελάτες της αυτή την εβδομάδα, η Bernstein χαρακτήρισε την Amazon «κορυφαία επιλογή για το 2024».

Η τιμή-στόχος των αναλυτών στα 175 δολάρια ανά μετοχή αντιπροσωπεύει πάνω από 20% άνοδο σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024