Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στην Πράγα: Νέο βίντεο με φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν

Μακελειό στην Πράγα: Νέο βίντεο με φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν

Βίντεο που κόβει την ανάσα από το μακελειό στην Πράγα

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο φαίνονται φοιτητές να πηδούν από παράθυρο για να σωθούν απο τον David Kozak, τον δράστη της αιματηρής επίθεσης. Οι φοιτητές στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν, αφού κρεμάστηκαν, πήδηξαν από το παράθυρο και έφτασαν στον κάτω όροφο.

Mια κοπέλα δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία της στο περβάζι και έπεσε στο κενό, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι είναι νεκροί μετά τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας της Τσεχίας. Οι τραυματίες είναι στους 24.

Ο ένοπλος ήταν φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.

Σε μια συγκλονιστική φωτογραφία, φαίνονται φοιτητές του ιδρύματος να προσπαθούν να καλυφθούν από τον δράστη, ισορροπώντας πάνω σε ένα πεζούλι στην κορυφή του κτιρίου.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο δράστης πριν την εξουδετέρωσή του:

Το χρονικό του μακελειού

Η τσέχικη αστυνομία με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε νωρίτερα ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο πανεπιστήμιο, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας.

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο σημείο», τόνισε η αστυνομία. Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν επιβεβαιώθηκε η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Το email προς το προσωπικό

Σε email που εστάλη νωρίτερα προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου, αναφερόταν ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, εμφανίζονται πολλοί άνθρωποι να τρέχουν μακριά από το σημείο, αλλά και φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι του κτηρίου του πανεπιστημίου.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024