Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να νικήσει το άγχος του

Ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να νικήσει το άγχος του

Ενδεχόμενη γκέλα και στον αγώνα με την Βιλερμπάν θα φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους πειραιώτες κι αυτό είναι ένα «σενάριο» που δεν θέλει κανείς να σκέφτεται στο μεγάλο λιμάνι

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής στην Γαλλία, αντιμετωπίζοντας την Βιλερμπάν σ’ ένα παιχνίδι που για πολλούς φαντάζει εύκολο, βάσει της βαθμολογικής θέσης των γηπεδούχων, ωστόσο έχουμε ξαναπεί ότι εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει στην διοργάνωση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» από την Βιλερμπάν δεν «τρέχει μία». Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν «μονόδρομο», τόσο σε ότι αφορά το παιχνίδι με την Asvel όσο και με την Άλμπα στο Βερολίνο.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και ο προπονητής των πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για τον αγώνα με την γαλλική ομάδα και η τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού φανερώνει και την σημασία της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό.

«Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε την Βιλερμπάν» τόνισε ο Μπαρτζώκας κι αυτό το «οπωσδήποτε» τα λέει όλα για την ψυχολογία με την οποία πάει στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για ήττα και στην Γαλλία και πρέπει να βρει τον τρόπο για να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση με την Βιλερμπάν.

Ενδεχόμενη γκέλα και στον συγκεκριμένο αγώνα θα φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους πειραιώτες κι αυτό είναι ένα «σενάριο» που δεν θέλει κανείς να το σκέφτεται στο μεγάλο λιμάνι.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλό «φεγγάρι» κι αυτό το αναγνωρίζουν πρώτοι απ’ όλους ο προπονητής και οι παίκτες του. Αυτή την περίοδο όμως «καίγεται» για νίκες ώστε και την θέση του στη βαθμολογία να βελτιώσει και την ψυχολογία του σαν ομάδα.

Τα δύο παιχνίδια με Βιλερμπάν και Άλμπα (εκτός έδρας και τα δύο) έχουν τεράστια σημασία για τον Ολυμπιακό. Με λίγες λέξεις, θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν δεν πάρει δύο νίκες σε Γαλλία και Γερμανία.

Αν όμως οι πειραιώτες κάνουν το αυτονόητο πετυχαίνοντας τον στόχο τους και στα δύο αυτά εκτός έδρας παιχνίδια, τότε θα υποδεχθούν (το νέο έτος) την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ με καλύτερη ψυχολογία γιατί οι νίκες είναι αυτές που φτιάχνουν το κλίμα.

Το «πρέπει» που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού πάνω απ’ τα κεφάλια τους είναι ένα μεγάλο βάρος αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν υπάρχει άλλη λύση. Για την ομάδα του λιμανιού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, οπωσδήποτε (όπως είπε και ο Μπαρτζώκας) δύο νίκες.

Η Βιλερμπάν (όπως και η Άλμπα) δεν έχουν άγχος κι αυτό είναι μια «παγίδα» που πρέπει να την αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι». Υπάρχει πίεση, υπάρχει άγχος και είναι λογικό, αλλά αν ο Ολυμπιακός νικήσει το άγχος του θα καταφέρει να νικήσει και τη Βιλερμπάν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024