Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώος ο Γκαλτιέ για παρενόχληση και φυλετικές διακρίσεις

Αθώος ο Γκαλτιέ για παρενόχληση και φυλετικές διακρίσεις

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ, αθωώθηκε σήμερα (21/12) από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας για τις κατηγορίες που αφορούσαν παρενόχληση και φυλετικές διακρίσεις

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ-πρώην προπονητής της Νις και της Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ άλλων-, αθωώθηκε σήμερα (21/12) από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας. Όπως είναι γνωστό του είχε ασκηθεί δίωξη για ηθική παρενόχληση και φυλετικές διακρίσεις.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει σε βάρος του ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 45.000 ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι «δεν ήταν ρατσιστής» και ότι «έπεσε σε παγίδες».

«Κανένα από τα δύο αδικήματα δεν έγιναν», εκτίμησε το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας. Η εισαγγελία, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι ο Γκαλτιέ «είχε ξεκάθαρα επιδιώξει να μειώσει τον αριθμό των μαύρων και των μουσουλμάνων στην ομάδα της Νις», ιδίως «εκμεταλλευόμενος το Ραμαζάνι», τον μήνα νηστείας στο Ισλάμ.

«Είναι μια αντίδραση ανακούφισης, γιατί αυτές οι αποτρόπαιες κατηγορίες είχαν προκαλέσει σημαντική ζημιά στη ζωή του ως άνδρα και στην επαγγελματική του καριέρα», απάντησε ο Ολιβιέ Μαρτίν, ένας από τους δικηγόρους του Γάλλου προπονητή, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). Σήμερα είναι μια ολική αποκατάσταση για αυτόν, αλλά είναι και ικανοποίηση για την υπεράσπιση γιατί μπορέσαμε να αποδομήσουμε τα αδικήματα που άδικα επιδίωξε.»

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024