Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αταμάν: «Δύσκολο ματς κόντρα στην Αρμάνι»

Αταμάν: «Δύσκολο ματς κόντρα στην Αρμάνι»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην κάμερα τη Nova για την επικείμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι και αναφέρθηκε στις δυσκολίες τις αναμέτρησης, την στήριξη από τον κόσμο, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (22/12, 21:45) για την 16η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να πετύχει δεύτερη νίκη στη διαβολοβδομάδα μετά από αυτή που πέτυχε κόντρα στην Μονακό.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη Νova για την αυριανή αναμέτρηση και στάθηκε στις δυσκολίες του παιχνιδιού, στη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού, αλλά και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που ακολούθησε την ομάδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς Αταμάν:

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού Aktor στη «διαβολοβδομάδα» και την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο: «Το χθεσινό παιχνίδι αποτελεί παρελθόν. Βρισκόμαστε εν μέσω διπλής αγωνιστικής και όπως πολλές άλλες ομάδες θα παίξουμε ξανά αύριο. Σίγουρα, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η πραγματικότητα είναι πως το Μιλάνο δεν άρχισε καλά τη σεζόν. Όμως, στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει αλλάξει, παίζει καλό μπάσκετ. Νίκησε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα και την Τετάρτη (20/12) πήρε μια «καθαρή» νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε τους παίκτες και το σύστημά τους. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε άλλη μία εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στο Μιλάνο».

Για αυτά που θα πρέπει να κάνει το «τριφύλλι» για να πανηγυρίσει το διπλό και στην Ιταλία: «Το Μιλάνο έχει διαφορετικού στιλ παίκτες. Έχει ψηλούς που σουτάρουν, όπως ο Βόιγκτμαν και ο Μέλι. Ο κορυφαίος σκόρερ τους είναι ο Σέιβον Σιλντς, που παίζει στη θέση «3». Παίζει διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με την Μονακό, είναι μια διαφορετική ομάδα. Πρέπει να προσαρμοστούμε αμυντικά στο σύστημά τους. Στην άλλη πλευρά του παρκέ θέλουμε να επιτεθούμε με τους καλύτερους παίκτες μας, να πάρουμε σωστές επιλογές».

Για τη στήριξη των φίλων του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στηρίζει την ομάδα από την αρχή τη σεζόν, από τότε που υπέγραψα ένιωσα τη στήριξη. Τους ευχαριστώ για αυτό. Δεν μας στηρίζουν μόνο στις νίκες, αλλά και μετά τις ήττες, συνεχίζουν να μας πιστεύουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα έχει βρει χημεία με τον κόσμο ύστερα από χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, αλλά σεβόμαστε τον Ετόρε Μεσίνα και την ομάδα του. Είναι μια καλή ομάδα, θα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν συγκέντρωση οι παίκτες του, λόγω του ενθουσιασμού που επικρατεί: «Όχι δεν το σκέφτομαι αυτό. Ο κόσμος απόλαυσε αυτό που έγινε και το πανηγύρισε. Το πανηγυρίσαμε, λογικό είναι. Αν κερδίζεις, επιστρέφοντας από το -15, με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ύστερα από τρεις ήττες στην παράταση, είναι λογικό να βιώνεις τέτοια συναισθήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αύριο και αν θα νικήσουμε, θα το δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Όμως, μέχρι στιγμής έχουμε χάσει τρία ματς στην παράταση και ένα, αυτό με την Εφές, στην τελευταία κατοχή. Παράλληλα, έχουμε οκτώ νίκες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον Β’ Γύρο της σεζόν».

Για τη σημασία της νίκης στο Πριγκιπάτο υπό το βλέμμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Αρχικά νομίζω πως ήταν ωραίο για εκείνον και για την οικογένειά του, γιατί το απόλαυσαν. Για εμάς είναι το ίδιο. Είτε είναι δίπλα στο παρκέ ο Γιαννακόπουλος είτε όχι παραμένει ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Γνωρίζουμε πως ακολουθεί την ομάδα με συναίσθημα, έχει υψηλούς στόχους. Αγαπάει την ομάδα και το ξέρουμε αυτό ακόμα και όταν δεν έρχεται στο γήπεδο. Όμως, χθες πιστεύω πως το απόλαυσε και αυτό μας χαροποιεί».

Στην υποστήριξη των φίλων του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και ο Αμερικανός γκαρντ του Τριφυλλιού, ο οποίος ανέφερε τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση κόντρα στην ιταλική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ:

Για το αν ο Παναθηναϊκός Aktor είναι έτοιμος να συνεχίσει το θετικό σερί: «Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το μomentum ώστε στη συνέχεια να πάρουμε ακόμα περισσότερες νίκες».

Για αυτά που θα πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» στην Ιταλία απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο: «Πρέπει να προσέξουμε τα λάθη, να προστατεύσουμε τις κατοχές μας και να μην τους δώσουμε εύκολα σουτ»

Για το γεγονός πως το «τριφύλλι» παίζει με τη συμπαράσταση του κόσμου του και εκτός έδρας: «Είναι θαυμάσιο να τους έχουμε στο πλευρό μας. Μας βοηθούν να προχωράμε και ειδικά από τη στιγμή που μας υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το να έχουμε ανάλογη ατμόσφαιρα και σε αυτό το παιχνίδι θα είναι κάτι πολύ καλό για εμάς».

Για το αν έχει έξτρα κίνητρο απέναντι στην Αρμάνι, στην οποία ο ίδιος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες από τον κόουτς Μεσίνα: «Φυσικά. Πάντα όταν αντιμετωπίζεις τους παλιούς συμπαίκτες σου και τον πρώην προπονητή σου, έχεις ένα έξτρα κίνητρο να δείξεις ότι μπορείς να παίξεις».

Για το πώς νιώθει για την επιστροφή του στο «Mediolanum Forum»: «Νιώθω πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή παίζω καλά και βοηθάω την ομάδα μου να κάνει διαφορετικά πράγματα. Είμαι ενθουσιασμένος για να συνεχίσω έτσι και απέναντι σε παλιούς μου γνώριμους».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024