Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: 25η βραδιά ανέργων στο ΕΚΘ με «πακέτα αγάπης» σε 200 οικογένειες

Θεσσαλονίκη: 25η βραδιά ανέργων στο ΕΚΘ με «πακέτα αγάπης» σε 200 οικογένειες

Μια εικοσιπενταετία συμπλήρωσε η «Βραδιά Ανέργων», που κάθε χρόνο διοργανώνει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Η αποψινή «Βραδιά Ανέργων» ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο πρώην πρόεδρο του ΕΚΘ, Νίκο Γιαννόπουλο, ο οποίος τη διεύρυνε και της προσέδωσε το κύρος ενός σημαντικού εργατικού θεσμού, που χαίρει εκτίμησης από τους εργαζόμενους.

«Είναι μια χαραμάδα ελπίδας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, μέσα στις γιορτές», λέει ο σημερινός πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης.

«Η ανεργία έχει μεν υποχωρήσει, αλλά παραμένει ακόμη υψηλή»

Με διακριτικότητα και σεβασμό προς τους ανέργους η διοίκηση του ΕΚΘ αποφεύγει ν’ ανακοινώσει ονομαστικά τους δικαιούχους που λαμβάνουν αυτή τη μικρή βοήθεια. Αλλά είναι σημαντική σε μέγεθος αθροιστικά και δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί εάν οι επιχειρήσεις της πόλης δεν συνέβαλαν στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα αγαθά.

Και ασφαλώς και οι εκπρόσωποι των σωματείων σε αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων, κάνουν ότι μπορούν για να συγκεντρώσουν από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται τα πακέτα της προσφοράς.

«Εμείς είμαστε κάθε χρόνο εδώ» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων σε μεγάλη εταιρία κατεψυγμένων λαχανικών, Μπάμπης Λιόλιος και προσθέτει: «Και στο τέλος κάθε μήνα δίνουμε προϊόντα σε διάφορα ιδρύματα, τα οποία χορηγεί η εταιρία. Δε το διαλαλούμε, αλλά δε λείπουμε από τέτοιες πρωτοβουλίες».

Τα «πακέτα αγάπης», βοήθειας και αλληλεγγύης που δόθηκαν σε 200 περίπου οικογένειες μακροχρόνια ανέργων της πόλης, προήλθαν από χορηγίες και δωρεές επιχειρήσεων και σωματείων εργαζομένων του νομού Θεσσαλονίκης.

Πολλοί από τους δικαιούχους ήταν εποχικοί εργαζόμενοι, πρώην εργαζόμενοι με συμβάσεις σε διάφορα προγράμματα που έληξαν, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Πέρυσι, ήταν ακόμη περισσότεροι δικαιούχοι, περίπου, τριακόσιες οικογένειες.

Τα «πακέτα αγάπης»

«Η ανεργία έχει μεν υποχωρήσει, αλλά παραμένει ακόμη υψηλή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και πρόσθεσε:

«Βρίσκεται, σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, κάτω από τριάντα τοις εκατό, αν λάβει κανείς υπόψη του το σύνολο του εργατικού δυναμικού. Αν υπολογίσουμε ότι οι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ είναι περίπου εννιακόσιες είκοσι χιλιάδες και ο νομός Θεσσαλονίκης είναι πάντα περί τις δύο μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της χώρας, εκτιμούμε την ανεργία στην πόλη κοντά στο 25-26%.

Μόνο από τους εγγεγραμμένους και τη διαφορά που υπάρχει από τον μέσο όρο της χώρας. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν εγγραφεί στη ΔΥΠΑ, άρα υπολογίζουμε κοντά στο 27-28%».

Τα «πακέτα αγάπης» περιείχαν, μεταξύ άλλων, αναψυκτικά, γλυκά, μπύρες και γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων, ενώ στους δικαιούχους δόθηκαν και δωροεπιταγές, αξίας 80 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ., Χάρης Κυπριανίδης, υπογράμμισε ότι η γιορτή ανέργων του ΕΚΘ ξεκίνησε πριν είκοσι πέντε χρόνια επί προεδρίας Παναγιώτη Αβραμόπουλου, συνεχίστηκε επί προεδρίας του εκλιπόντος Νίκου Γιαννόπουλου και επί προεδρίας του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη. Επί είκοσι πέντε χρόνια διοργανώνεται αδιαλείπτως από τη διοίκηση του ΕΚΘ.

«Κρατάμε ψηλά αυτή τη γιορτή, ως μια ένδειξη αλληλεγγύης των εργαζομένων απέναντι στους συναδέλφους μας που έμειναν άνεργοι κι έχουν ανάγκη από τη συμπαράστασή μας για να κάνουν κι αυτοί το τραπέζι της οικογένειάς τους στις γιορτές» δήλωσε ο κ. Κυπριανίδης.

Στους δικαιούχους ανέργους, μέλη της δύναμης των σωματείων του ΕΚΘ, μοιράστηκαν οι δωροεπιταγές και τα τρόφιμα και δόθηκαν ευχές για καλές γιορτές και για γρήγορη επάνοδο στην αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ένταση στο φινάλε: Πιάστηκε στα χέρια ο Αλμέιδα (vid, pics)

Απίστευτες εικόνες στη Τούμπα με τον Ματίας Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024