Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ασυνήθιστη χριστουγεννιάτικη παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Η ασυνήθιστη χριστουγεννιάτικη παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Πώς γιορτάζουν οι royals τα Χριστούγεννα;

Η βρετανική βασιλική οικογένεια πάντα βρίσκει τρόπους να γίνεται το επίκεντρο των συζητήσεων. Σκανδαλοθηριακές υποθέσεις, ενδοοικογενειακά δράματα αλλά και παράξενες παραδόσεις, είναι μερικά από τα θέματα που φέρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά, μια ασυνήθιστη Χριστουγεννιάτικη παράδοση είναι ο λόγος που φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους καλεσμένους τους. Πρόκειται για μια παράδοση που κρατάει χρόνια και συγκεκριμένα από τον προπάππου του βασιλιά Καρόλου Γ’, τον βασιλιά Εδουάρδο VII.

Γιατί ζυγίζονται πριν και μετά το εορταστικό δείπνο

Ο Εδουάρδος βασίλεψε από το 1901 έως το 1910. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Grazia, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Εδουάρδου, έγινε παράδοση για όλους όσους δείπνούσαν με τη βασιλική οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων να ζυγίζονται πριν και μετά τους εορτασμούς της ημέρας για να διασφαλιστεί ότι όλοι είχαν απολαύσει το γεύμα τους και τις λιχουδιές που προσφέρονταν, τόσο πολύ ώστε αυτή η απόλαυση να φαίνεται στη ζυγαριά.

Η παράδοση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο το 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της Μέγκαν Μάρκλ, η Doria, είχε προσκληθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ να περάσει τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια στο κτήμα τους στο Sandringham.

Κάποια μέσα ενημέρωσης θορυβήθηκαν στη σκέψη ότι η Doria θα ερχόταν αντιμέτωπη με αυτό το «έθιμο», αν και αναφέρθηκε επίσης ότι η Ντόρια δεν θα δεχόταν πίεση να τηρήσει όλες τις πτυχές του βασιλικού πρωτοκόλλου λόγω του ότι είναι Αμερικανίδα.

Ακόμη, στην παράδοση αυτή φαίνεται πώς έριξε φως ο Pablo Larraín, με την ταινία του 2021 «Spencer».

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα

Βαρετό χαρακτηρίζει το χριστουγεννιάτικο γεύμα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ο σεφ Ντάρεν Μακγκρέιντι ο οποίος επί σειρά ετών είχε την ευθύνη για την παρασκευή τους. Δεν άλλαζε ποτέ και αποτελείτο από γαλοπούλα, γέμιση, ψητές πατάτες, πουρέ πατάτας, παστινάκια, λαχανάκια Βρυξελλών και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για επιδόρπιο.

Η οικογένεια συνηθίζει να περνά τις γιορτές στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ της Αγγλίας κάθε χρόνο.

«Ήταν το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο. Είναι πραγματικά βαρετοί όταν πρόκειται για γιορτές. Δεν έκαναν χοιρομέρι μόνο παραδοσιακές γαλοπούλες» είπε στο περιοδικό OK.

Πώς περνούν οι βασιλιάδες τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Οι ασυνήθιστες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις δεν σταματούν εκεί. Για όσους δεν γνωρίζουν τα μέλη της οικογένειας διοργανώνουν χριστουγεννιάτικα πάρτι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.  Υπηρετούν ως προστάτες πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδιαίτερα τις γιορτές, κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τους σκοπούς που είναι πιο κοντά στην καρδιά τους διοργανώνοντας χριστουγεννιάτικα πάρτι για καλό σκοπό.

Πάντα παίζουν επιτραπέζια μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο, ενώ ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Πρίγκιπας Χάρι παίζουν ποδόσφαιρο την παραμονή των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ με τα μέλη του προσωπικού.

Η ανταλλαγή δώρων γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων, για να τιμήσουν τη γερμανική τους καταγωγή. Γι’ αυτό έχουν επιλέξει να ανοίγουν τα δώρα τους το απόγευμα της παραμονής μετά το τσάι και όχι ανήμερα των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζεται.

Οι κάρτες του Κάρολου και του Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας με τα τρία τους παιδιά μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης τη χριστουγεννιάτικη κάρτα για το 2023 η οποία είναι πολύ διαφορετική από όσες έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

Πόζαραν στο φακό του καταξιωμένου φωτογράφου Τζος Σίνερ (Josh Shinner), μέσα στο σπίτι τους στο Ουίνδσορ αυτή τη φορά σε casual στυλ. Επιλέγοντας ένα ασπρόμαυρο φόντο η πριγκιπική οικογένεια δείχνει χαμογελαστή φορώντας άσπρα πουκάμισα, σκούρα παντελόνια και αθλητικά παπούτσια, με την 8χρονη Σάρλοτ να κλέβει τις εντυπώσεις καθισμένη στο κέντρο σε μία βελούδινη καρέκλα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησαν επίσης τη χριστουγεννιάτικη κάρτα του Βασιλιά και της Βασίλισσας, δια χειρός Ούγκο Μπέρναντ από την ημέρα της στέψης στις 6 Μαΐου.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024