Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται η νέα γενιά κεραιών αυτοκινήτου - Διάφανη και προηγμένης τεχνολογίας

Έρχεται η νέα γενιά κεραιών αυτοκινήτου – Διάφανη και προηγμένης τεχνολογίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη για μία επανάσταση στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Πλησιάζει το τέλος των κεραιών από την οροφή των αυτοκινήτων με την αυτοκινητοβιομηχανία να είναι έτοιμη να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Η LG Electronics πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα γενιά διαφανών κεραιών αυτοκινήτου στη CES 2024 κάνοντας γερό μπάσιμο και υποσχόμενη «επανάσταση» στον τομέα των εξαρτημάτων επικοινωνίας αυτοκινήτων.

Η νοτιοκορεατική πολυεθνική εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ενώνει τις δυνάμεις της με τη διάσημη γαλλική εταιρεία κατασκευαστή γυαλιού αυτοκινήτων, Saint-Gobain Sekurit.

Για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη πλειοψηφία των οχημάτων είχε μια μακριά κεραία στην οροφή ή την πίσω πόρτα που αντικαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια από την πιο σύγχρονη εκδοχή της που είναι το επονομαζόμενο πτερύγιο καρχαρία.

Κεραία τύπου φίλμ

Το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της LG δημιούργησε ένα διαφανές φιλμ που, μεταξύ άλλων, μπορεί να εκτελέσει χρέη κεραίας στα ολοένα και πιο εξελιγμένα οχήματα που παρουσιάζονται.

Το λογισμικό αποσκοπεί στη δημιουργία απρόσκοπτης σύνδεσης με δίκτυα όπως το 5G, το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, το Bluetooth κ.α.  Η κεραία διαθέτει περισσότερες από 80 κατοχυρωμένες καινοτομίες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

«Νέες λύσεις στην εμπειρία κινητικότητας» υπόσχεται η LG

Σχεδιασμένη για συμβατότητα με διάφορους είδη γυαλιού και σχέδια οχημάτων, η διάφανη κεραία της LG θα είναι διαθέσιμη για τοποθέτηση πάνω στις γυάλινες επιφάνειες. Η εφαρμογή της κεραίας τύπου φιλμ εγγυάται αξιόπιστη τηλεπικοινωνία και παρέχει δυνατότητα επέκτασης για την αντιμετώπιση της αυξημένης κίνησης του δικτύου.

Ο πρόεδρος της LG Vehicle Component Solution Company, Eun Seokhyun, δήλωσε πριν μερικές μέρες ότι η στενή συνεργασία με την Saint-Gobain Sekurit θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας κεραίας επόμενης γενιάς που ξεχωρίζει για την απόδοσή της.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τηλεματικής και των λύσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία, η LG έχει δεσμευτεί να εξελίσσει τις τεχνολογικές της δυνατότητες και να συνεχίσει να εισάγει νέες λύσεις στην εμπειρία κινητικότητας», ανέφερε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024