Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νετανιάχου αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Γάζα μέχρι την «εξολόθρευση» της Χαμάς

Ο Νετανιάχου αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Γάζα μέχρι την «εξολόθρευση» της Χαμάς

Όλα δείχνουν πως οι συζητήσεις για ανθρωπιστική παύση και απελευθέρωση ομήρων θα καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Κάθετος ήταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ως προς το ενδεχόμενο εχεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που απέκλεισε την Τετάρτη κατηγορηματικά, διαμηνύοντας πως όποιος πιστεύει ότι ο πόλεμος δεν θα συνεχιστεί είναι εκτός πραγματικότητας.

«Συνεχίζουμε τον πόλεμο μέχρι το τέλος. Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την εξολόθρευση της Χαμάς, μέχρι τη νίκη. Όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσουμε, είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι συζητήσεις για ανθρωπιστική παύση και απελευθέρωση ομήρων είναι «πολύ σοβαρές»

«Επιτιθέμεθα κατά της Χαμάς με φωτιά – κολασμένη φωτιά. Παντού, ακόμα και σήμερα. Επιτιθέμεθα επίσης στους βοηθούς τους από κοντά και από μακριά», προσέθεσε.

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο Νετανιάχου, «όλοι οι τρομοκράτες της Χαμάς, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, είναι θνητοί. Έχουν μόνο δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να πεθάνουν».

«Πολύ σοβαρές» οι συζητήσεις για ανθρωπιστική παύση, λένε οι ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν πως οι συζητήσεις για ανθρωπιστική παύση και απελευθέρωση ομήρων θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι συζητήσεις για ανθρωπιστική παύση και απελευθέρωση ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είναι «πολύ σοβαρές».

Ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να προτρέξουμε σε σχέση με το πού βρισκόμαστε. Είναι πολύ σοβαρό. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσω ή να μιλήσω. Είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε από τότε που έληξε η τελευταία παύση. Πρόκειται για πολύ σοβαρές συζητήσεις και ελπίζουμε να οδηγήσουν κάπου».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024