Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3: Με τις ευλογίες Βεργέτη, Τσαγκαράκη και «εκτελεστή» τον Γερεμέγεφ

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3: Με τις ευλογίες Βεργέτη, Τσαγκαράκη και «εκτελεστή» τον Γερεμέγεφ

Οι Βεργέτης και Τσαγκαράκης (VAR) στο 0-0 χάρισαν αποβολή στον Μπερνάρ – Δύο γκολ ο Γερεμέγεφ, ένα ο Αράο.

Τη νίκη-φάρμακο που έψαχνε μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη βρήκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο του οποίου επικράτησε με 3-0 στο Πανθεσσαλικό για τη 15η αγωνιστική της Super League.

Για να φτάσει βέβαια σε αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε τη βοήθεια των Βεργέτη, Τσαγκαράκη που χάρισαν αποβολή στον Μπερνάρ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στη συνέχεια μπήκε στο ματς ο Γερεμέγεφ και με δύο γκολ οδήγησε τους «πράσινους» σε ένα σημαντικό διπλό, στο τελευταίο ματς μέσα στο 2023.

Καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού η φάση του Μπερνάρ, με τους Βεργέτη και Τσαγκαράκη να κλείνουν τα μάτια σε αποβολή – μαρς του Βραζιλιάνου.

Έτσι ξεκίνησαν

Με τον Λοντίγκιν στο τέρμα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που είχε τετράδα στην άμυνα τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς. Ρούμπεν, Βιλένα και Μπερνάρ ήταν στον άξονα, με τους Παλάσιος, Μαντσίνι στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Βόλο ο Κόστιτς ήταν στο τέρμα, με τους Ασλανίδη, Καλογερόπουλο, Σιέλη και Μύγα στην άμυνα, τους Άλχο, Τσοκάνη, Γκλάβτσιτς, Κόμπα στη μεσαία γραμμή και τους Γκαρσία, Μωραΐτη στην επίθεση.

Βρήκε ευκαιρίες αλλά…

Ο Βόλος μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά και κράτησε μακριά από την περιοχή του τον Παναθηναϊκό ο οποίος άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το τέταρτο. Εκεί απείλησε δύο φορές με Μλαντένοβιτς και Μαντσίνι ενώ στο 21′ ο Ιωαννίδης αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ένα λεπτό μετά, ο φορ των «πράσινων» έκλεψε την μπάλα και γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Παλάσιος που σε κενό τέρμα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ιωαννίδης είχε ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές, αλλά ήταν πολύ κακά τα τελειώματά του, με το 0-0 να μην αλλάζει.

Γλίτωσε αποβολή ο Μπερνάρ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έγινε η φάση που ουσιαστικά επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Ο Μπερνάρ, που ήδη είχε κάρτα, πάτησε τον Τσοκάνη, με τον Βεργέτη να μην δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μία φάση που θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη, αλλά ούτε το VAR (Τσαγκαράκης) είδε κάτι αντικανονικό.

«Καθάρισε» ο Γερεμέγεφ

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γερεμέγεφ, τον οποίο έριξε στο ματς ο Γιοβάνοβιτς στο 61′. Από τρομερή μπαλιά του Ιωαννίδη στο 64′ ο Σουηδός έκανε το 0-1 με ωραίο τελείωμα και δύο λεπτά μετά ο Αράο με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ έκανε και το 0-2.

Στο 72′ ο Γερεμέγεφ με ψαλιδάκι πέτυχε και το τέταρτο φετινό του γκολ, για το 0-3, με την μπάλα να έχει κοντράρει και στον Ασλανίδη. Μέσα σε οκτώ λεπτά οι «πράσινοι» τελείωσαν τη δουλειά, έχοντας βέβαια και τη συνδρομή διαιτητή και VAR. Στο 85′ μάλιστα ο Γερεμέγεφ έχασε τρομερή ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ, αλλά ο Κόστιτς έσωσε από κοντά.

Βόλος (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68’ Κορνέτ), Μύγας (68’ Κίτσος), Αλχο, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (64’ Μεταξάς), Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Μωραϊτης (74’ Μπερτόλιο), Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γέντβαϊ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Μπερνάρ (73’ Κλέινχεσλερ), Πέρεθ (61’ Ζέκα), Βιλένα (81’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι (62’ Γερεμέγεφ).

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024