Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ευχή του Τσακαλώτου στην κυβέρνηση - «Να... χαίρεστε τον εκσυγχρονισμό σας»

Η ευχή του Τσακαλώτου στην κυβέρνηση – «Να… χαίρεστε τον εκσυγχρονισμό σας»

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος

Να… χαίρεται τον εκσυγχρονισμό της ευχήθηκε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο προτού κατέβει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηκτικά παρατηρήσει πως το «νομοσχέδιο-σκούπα που για ακόμη μια φορά, συζητάει η Βουλή στο τέλος του χρόνου είναι η… πεμπτουσία του εκσυγχρονισμού».

«Αυτή είναι, λοιπόν, η γιορτή του εκσυγχρονισμού»

«Κάθε χρόνο έχουμε τη γιορτή του εκσυγχρονισμού που φέρνει η κυβέρνηση, τη λεγόμενη «σκούπα», με τις διατάξεις που δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη, με καλές, με κακές και αδιάφορες, με πράγματα καλά σε ένα άρθρο που θα μπορούσε να υποστηρίξει η αντιπολίτευση και βάζουμε κάτι που είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει για να μπορούμε μετά να πούμε «Κοίτα, αυτοί είστε». Αυτή είναι, λοιπόν, η γιορτή του εκσυγχρονισμού», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναρωτήθηκε πώς αισθάνονται «αυτοί που τους κατέπληξαν τα οκτώ χρόνια του κ. Σημίτη και τώρα είναι στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο κ. Πιερρακάκης, η κ. Μενδώνη, ο κ. Λιβάνιος, ο κ. Γεραπετρίτης».

Στιγμιότυπο από την Ολομέλεια της Βουλής

Βολές Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για το έργο της Γεωργίας Λαλέ

Φαντάζομαι, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, «πως αισθάνονταν ότι θα έρθει η στιγμή που θα υπάρχει κάποιος πρωθυπουργός ο οποίος θα πάει πιο πέρα τον εκσυγχρονισμό, να βλέπουν σήμερα μπροστά τους μια κυβέρνηση η οποία ζητάει να κατέβει ένα έργο τέχνης, γιατί υποτίθεται ότι προσβάλλει την ελληνική σημαία».

«Αλήθεια; Αυτό καταλάβατε από το έργο της Γεωργίας Λαλέ; Καταλάβατε ότι προσβάλλει την ελληνική σημαία ή το αντίθετο, επειδή σέβεται την ελληνική σημαία ως όλων των Ελλήνων και θέλει να αναδείξει το θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, κάνει αυτήν την παρουσίαση; Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Δεν το έχετε δει στα έργα τέχνης στην Αμερική που αλλάζουν την αμερικάνικη σημαία για να αναδείξουν την κατάσταση των Αφρομερικάνων; Είναι εκσυγχρονισμός αυτός;», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024