Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν το ζητούμενο είναι η επιβίωση – Χιλιάδες συμπολίτες μας στηρίζονται στους δήμους

Όταν το ζητούμενο είναι η επιβίωση – Χιλιάδες συμπολίτες μας στηρίζονται στους δήμους

Ρεπορτάζ στο cityhub των ΝΕΩΝ για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σε δήμους της δυτικής Αττικής.

Δεδομένο πρώτο: Χιλιάδες συμπολίτες μας λαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να επιβιώσουν από προγράμματα και δομές των δήμων.

Δεδομένο δεύτερο: Χιλιάδες συμπολίτες μας βασίζονται στις κοινωνικές δομές των δήμων, προκειμένου να λαμβάνουν φάρμακα και άλλα είδη που τους είναι αναγκαία.

Τι γίνεται με την ανάγκη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δήμους της Αττικής;

Κάναμε μια μικρή έρευνα σε δήμους της Δυτικής Αττικής προκειμένου να έχουμε μια εικόνα για το «πως την βγάζουν» συνάνθρωποι μας.

Οι διαπιστώσεις προκαλούν. Και αυτό διότι κατά την άποψη μας και ένας άνθρωπος να πεινάει στην Ελλάδα είναι γροθιά στο στομάχι. Πόσο όταν αυτό συμβαίνει σε χιλιάδες!

Πριν παρατεθούν τα στοιχεία μια απλή ερώτηση: αν δεν υπήρχαν οι κοινωνικές δομές των Δήμων – που δουλεύουν με εθελοντές και όχι με μόνιμο προσωπικό αν είναι δυνατόν – τι θα γίνονταν; Όταν απαγορεύονται οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις στον εγγύτερο προς τον πολίτη θεσμό, την Αυτοδιοίκηση, τότε επί της ουσίας, απαγορεύεται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την ελπίδα να ελπίζουν πως κάποιος εκεί έξω θα τους προσέχει για πάντα.

Αν επίσης, αύριο το πρωί, σταματήσει το ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας) τι θα γίνει με τους χιλιάδες που λαμβάνουν τα αναγκαία τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης; Τρόφιμα που πολύ σφικτά, σχεδόν με ελλείψεις ζούνε μια οικογένεια για ένα μήνα.

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία

Τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα είναι δυναμικά αφού καθημερινά όλο και περισσότεροι δημότες χρειάζονται ενίσχυση:

Δήμος Φυλής: 1050 οικογένειες εγγεγραμμένες στο ΤΕΒΑ. Περίπου 3500 άνθρωποι δηλαδή. Στον αριθμό αυτό ας προστεθεί και ο αριθμός 1000 που προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη από το κοινωνικό παντοπωλείο και άλλοι 200 άνθρωποι που είναι στο συσσίτιο που παρέχει ο Δήμος. Σχεδόν 5 χιλιάδες άνθρωποι μόνο στο Δήμο Φυλής.

Δήμος Μεγάρων: 900 οικογένειες στο ΤΕΒΑ.

Δήμος Ασπροπύργου: 1000 οικογένειες περίπου στο ΤΕΒΑ και 400 στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Δήμος Ελευσίνας: 300 οικογένειες στο ΤΕΒΑ συν δημότες που λαμβάνουν βοήθεια και από τις άλλες κοινωνικές δομές.

Δήμος Μάνδρας: 300 οικογένειες ΤΕΒΑ, χωρίς να υπολογίζονται οι άνθρωποι που λαμβάνουν βοήθεια από τις άλλες δομές, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο που προμηθεύει με κάποια από τα αναγκαία αγαθά πάνω από 100 οικογένειες.

Δήμος Ιλίου:  330 οικογένειες προμηθεύονται αγαθά από το κοινωνικό παντοπωλείο, 200 οικογένειες λαμβάνουν φάρμακα από το φαρμακείο του δήμου, το συσσίτιο μοιράζει ημερησίως 100 γεύματα και σχεδόν 100 μαθητές λαμβάνουν μικρά γεύματα εβδομαδιαίως.

Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. Αποτυπώνουν όμως το πρόβλημα. Όχι ενός, αλλά χιλιάδων. Όχι σε όλη την Ελλάδα. Απλά σε λίγους Δήμους που εξετάσαμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Δήμοι είναι 332. Θέλει κανείς άραγε να μάθει την αλήθεια, για το πόσοι άνθρωποι στην χώρα ζούνε μέρα με την μέρα;

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024