Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνικό πρόγραμμα αναδοχής στο Δήμο Περιστερίου

Κοινωνικό πρόγραμμα αναδοχής στο Δήμο Περιστερίου

Πρόσκληση συμμετοχής στο κοινωνικό πρόγραμμα «Γίνε ανάδοχος μπορείς» προς τους δημότες από τον Δήμο Περιστερίου.

Ο Δήμος Περιστερίου με τη νέα κοινωνική δράση «Γίνε Ανάδοχος Μπορείς» προσπαθεί να διασφαλίσει για τις ευάλωτες οικογένειες την κάλυψη των αναγκών τους, σε τρόφιμα και απαραίτητα είδη διαβίωσης.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος, καλεί τους δημότες, που έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Γίνε ανάδοχος μπορείς», να αναλάβουν την υποχρέωση απέναντι σε ευάλωτες οικογένειες, για την παροχή τροφίμων και ειδών διαβίωσης, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την  Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο:.2105701568.

Ενίσχυση ευπαθών ομάδων

Ο Δήμος Περιστερίου έχει καταφέρει – όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου – κανένας Περιστεριώτης να μη μείνει χωρίς ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του με τη διανομή έτοιμου φρεσκομαγειρεμένου σε καθημερινή βάση φαγητού στα σπίτια πολιτών, που η ζωή δεν φάνηκε δίκαιη μαζί τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμος «εξασφάλισε τα τρόφιμα του μήνα σ’ όλους τους Περιστεριώτες φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που σπουδάζουν εκτός της πόλης.

Στις νέες μητέρες μονογονεϊκών και ακραίας φτώχειας οικογενειών, παρέχονται όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους (βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καροτσάκια, βρεφικό γάλα, βρεφικές πάνες, βρεφικά λευκά είδη κλπ).

Λειτουργούν με επιτυχία τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, ενώ πολύ σημαντικό έργο προσφέρουν οι κοινωνικές δράσεις για τα μοναχικά, τα ανήμπορα και με κινητικές ανάγκες άτομα».

Το πρόγραμμα αναδοχής που «τρέχει» ο Δήμος αποδεικνύει πως είναι αναγκαία η προσφορά των δημοτών σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου, προκειμένου να μην «πεινάσει» καμία οικογένεια. Δείχνει επίσης, πως έχουν αυξηθεί οι ανάγκες στο Δήμο Περιστερίου, κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο σε κάθε περίπτωση.

Αρκετοί Δήμοι καλούν τους δημότες να συνδράμουν τις κοινωνικές δομές, είτε σε φάρμακα, είτε σε είδη ένδυσης και υπόδησης, είτε σε σχολικά. Επικοινωνώντας μάλιστα με αιρετούς της αυτοδιοίκησης το συμπέρασμα είναι πως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται σε αδυναμία έχουν αυξηθεί.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024