Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζόρτζια Λαλέ: «Τα θύματα γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες της Ελλάδας»

Τζόρτζια Λαλέ: «Τα θύματα γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες της Ελλάδας»

Η εικαστικός Γεωργίας Λαλέ τοποθετήθηκε για το «κατέβασμα» της ροζ σημαίας από το προξενείο της Νέας Υόρκης

Μετά την πρώτη της αντίδραση, στην οποία μεταξύ άλλων η νεαρή εικαστικός εξέφρασε τη λύπη της που η δουλειά της παρερμηνεύτηκε, η Τζόρτζια Λαλέ προχώρησε μέσω της σελίδας της στο Instagram σε μία μακροσκελή ανάρτηση, παίρνοντας θέση για το περιστατικό και ενημερώνοντας πως η ίδια απομάκρυνε ένα άλλο αντίστοιχο έργο της «λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του».

Πρόκειται για ένα συμβολικό έργο, μια σημαία φτιαγμένη από κομμάτια από 22 σεντόνια ελληνίδων θυμάτων γυναικοκτονιών (δωρεές των οικογενειών τους) στα οποία αναγράφονται τα ονόματά τους, η ημερομηνία θανάτου και η γειτονιά τους.

Η εικαστικός αφού ευχαρίστησε όλους όσοι υποστηρίζουν την τέχνη και το μήνυμά της, τόνισε πως πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία και τη ζωή, χαρακτηρίζοντας «ηρωίδες της Ελλάδας και κάθε έθνους» τα θύματα γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Τα κομμάτια “Flag” και “Neighborhood Guilt” κατέβηκαν. Η “Σημαία” μετά τη λογοκρισία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και το “Neighborhood Guilt” λόγω των ανησυχιών μου για την ασφάλειά του.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους υποστηρίζουν την τέχνη μου και το μήνυμά της. Και ιδιαίτερα την Πολιτιστική Επιτροπή και το προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης που πίστεψαν στο έργο μου και του έδωσαν βήμα.

Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία και τη ζωή. Τα θύματα γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες της Ελλάδας και κάθε έθνους.

Το έργο “Neighborhood Guilt” έχει 22 σπίτια. Το καθένα για κάθε θύμα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα το 2022. Κάθε σπίτι έχει σημειώσεις με τα ονόματα, την ηλικία και την τοποθεσία τους και την ημερομηνία θανάτου.

Και τα δύο έργα είναι φτιαγμένα από σεντόνια που δώρισαν γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι τα χρησιμοποίησαν για να ξεκουράσουν το σώμα τους και να ονειρευτούν έναν κόσμο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν με ασφάλεια και οι δημιουργοί θα μπορούν να εκφράζουν τον εαυτό τους και την εποχή τους χωρίς λογοκρισία.

Η υποστήριξή σας μας φέρνει πιο κοντά και σε ένα καλύτερο αύριο».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024