Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα δικά σας τραγούδια με Microsoft Copilot και χρήση AI

Τα δικά σας τραγούδια με Microsoft Copilot και χρήση AI

Στο προσκήνιο έχουν βρεθεί πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που δημιουργούν μουσική στηριζόμενες στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώνεται παντού και το AI chatbot Copilot της Microsoft θα μπορεί πλέον να παράγει τραγούδια κατά παραγγελία – χάρη σε ένα συνεργασία με τη Suno. Η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Κέιμπριτζ προσφέρει ένα εργαλείο στο Discord που μπορεί να συνθέσει ένα πρωτότυπο τραγούδι με στίχους.

Τώρα, οι χρήστες του Copilot θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Suno χρησιμοποιώντας το chatbot της Microsoft.

H Suno κατάφερε να συνθέσει τραγούδια διάρκεια ενός ή δύο λεπτών

Για να αρχίσουν να δημιουργούν μουσική, οι χρήστες του Copilot πρέπει απλώς να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και να ενεργοποιήσουν το Suno ή να κάνουν κλικ στο λογότυπο που λέει «Make music with Suno».

Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτούν ένα σχετικά απλό κείμενο μίας ή δύο γραμμών που περιγράφει το επιθυμητό τραγούδι όπως για παράδειγμα: «γράψε ένα τραγούδι για τις γάτες στο ύφος των Cat Power».

Η Suno θα δημιουργήσει ένα πρωτότυπο τραγούδι – συνήθως διάρκειας ενός ή δύο λεπτών και θα κάνει και την απομαγνητοφώνηση των στίχων.

Υπάρχουν και αλλού… πορτοκαλιές

Άλλες εταιρείες δοκιμάζουν επίσης εργαλεία δημιουργικής μουσικής με χρήση AI. Στη λίστα βρίσκει κανείς το AudioCraft της Meta αλλά και ένα εργαλείο του YouTube το οποίο παράγει πρωτότυπα μουσικά κομμάτια.

Εκτός από τη Suno, έχουν εισέλθει στο προσκήνιο πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που δημιουργούν μουσική στηριζόμενες στην τεχνητή νοημοσύνη και υπόσχονται παρόμοια εργαλεία όπως οι Soundful, Magenta, Beatbox (που μπορεί να παράγει beats και ορχηστρικά κομμάτια), Soundraw, Loudly, Boomy, Beatoven.ai και πολλές άλλες.

Προσοχή στα δικαιώματα

Η Suno απαγορεύει στους δωρεάν χρήστες της, την εμπορική εκμετάλλευση των τραγουδιών που δημιουργούνται από την AI στο YouTube ή το Spotify αλλά δίνει στους χρήστες επί πληρωμή εμπορικά δικαιώματα στα τραγούδια τους.

Να σημειώσουμε επίσης, για του επίδοξους δημιουργούς, πως η Suno κατέχει τα δικαιώματα σε όλα τα τραγούδια που παράγονται από τους δωρεάν χρήστες αλλά τους επιτρέπει την κοινή χρήση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλες μη εμπορικές χρήσεις.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024