Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Στους 127 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6,2 Ρίχτερ - Εκατοντάδες οι τραυματίες

Κίνα: Στους 127 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6,2 Ρίχτερ – Εκατοντάδες οι τραυματίες

Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Κίνας μόλις πριν τα μεσάνυχτα χθες, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πλίνθινα σπίτια κατέρρευσαν σε απομονωμένα χωριά.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης που έφθασαν στην έκτη κοινότητα του χωριού Ντάχε, μια από τις χειρότερο πληγείσες περιοχές στην βορειοδυτική επαρχία Γκανσού, βρήκαν πολλά σπίτια να κινδυνεύουν με κατάρρευση, ή να έχουν ήδη ισοπεδωθεί, ιδιαίτερα πλίνθινες κατασκευές.

Η δόνηση προκάλεσε ζημιές σε δρόμους και υποδομές και κατολισθήσεις

«Ζω πάνω από 80 χρόνια και ποτέ δεν είδα τόσο μεγάλο σεισμό», δήλωσε ένας ηλικιωμένος άνδρας, τον οποίο απομάκρυναν οι διασώστες από το κατεστραμμένο σπίτι του.

Πάνω από 155.000 σπίτια στην Γκανσού έχουν υποστεί ζημιές ή ολική καταστροφή.

Διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια

Ο σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών κατά την εκτίμηση του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών (USGS) ΚΑΙ 6,2 σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, σημειώθηκε στις 23.59 χθες (τοπική ώρα, 17.59 ώρα Ελλάδας χθες) στην επαρχία Τζισισάν της Γκανσού, σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο ήταν σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα σύνορα των επαρχιών Γκανσού και Τσινγκάι, όπου η δόνηση έγινε επίσης αισθητή.

Πολικές θερμοκρασίες

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει μια σειρά από δυνάμεις και μέσα έκτακτης ανάγκης καθώς ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε δρόμους και υποδομές καθώς και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα ένα χωριό να μισοβυθιστεί στη λάσπη. Ωστόσο οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσκολεύουν καθώς οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει κάτω από το μηδέν λόγω του σφοδρού ψύχους που επικρατεί στη χώρα.

Καθώς η καταστροφή σημειώθηκε σε περιοχή υψηλού υψομέτρου, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλή, οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να αποτρέψουν δευτερογενείς καταστροφές που προκαλούνται από παράγοντες πέραν του σεισμού, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η θερμοκρασία στη Λινσία, στη Γκανσού, κοντά στο σημείο που χτύπησε ο σεισμός, ήταν περίπου -14 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το πρωί.

πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024