Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Κύμα ψύχους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Προειδοποιήσεις από τις αρχές

Κίνα: Κύμα ψύχους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Προειδοποιήσεις από τις αρχές

Ο υδράργυρος μπορεί να πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές

Η Κίνα εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, προειδοποιώντας ότι ο υδράργυρος μπορεί να πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές, την επομένη της έκκλησης που απηύθυνε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, να καταβληθούν «ολομέτωπες προσπάθειες» για να ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες.

Το ψύχος ήρθε μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις του χειμώνα στο Πεκίνο, όπου το σύστημα δημόσιων μεταφορών αντιμετώπισε καθυστερήσεις, πτήσεις ματαιώθηκαν και η ολισθηρότητα των σιδηροδρομικών γραμμών προκάλεσε την Πέμπτη το βράδυ σύγκρουση βαγονιών σε υπέργειο τμήμα του μετρό, από την οποία τραυματίστηκαν πάνω από 100 άνθρωποι.

Προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες

Οι μετεωρολογικές αρχές της χώρας εξέδωσαν σήμερα το πρωί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, προβλέποντας κύμα ψύχους «στο μεγαλύτερο μέρος» της Κίνας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει ως την Τρίτη.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται τις αρχές, «ορισμένες περιοχές της βόρειας Κίνας και οι περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού και του ποταμού Χουάιχε μπορεί να δουν τη θερμοκρασία να πλησιάζει ή να ξεπερνά επίπεδα ρεκόρ για αυτήν την περίοδο του έτους».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έρχονται ύστερα από ένα καλοκαίρι με ρεκόρ ζέστης και καταστροφικές πλημμύρες

Αψηφώντας το ψύχος που ήδη επικρατούσε, τουρίστες στο Πεκίνο βρέθηκαν χθες, Παρασκευή, αντιμέτωποι με τον παγωμένο αέρα στο Σινικό Τείχος, στην ορεινή περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, που ήταν καλυμμένο με ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Πρώτες χιονοπτώσεις στο Πεκίνο

Ο ασυνήθιστα ψυχρός καιρός αναμένεται επίσης να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κίνας, ενώ βάσει της επίσημης προειδοποίησης, που εκδόθηκε σήμερα, ελάχιστες ημερήσιες θερμοκρασίες 0 βαθμών Κελσίου αναμένονται τις επόμενες μέρες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Γκουιτζού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Βιετνάμ.

Καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την πτώση των θερμοκρασιών, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να καταβληθούν «ολομέτωπες προσπάθειες όσον αφορά την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες», μετέδωσαν χθες το βράδυ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Λόγω των «μεγάλων κινδύνων καταστροφών» που θέτει το επικείμενο κύμα ψύχους, ο πρόεδρος «Σι δήλωσε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις εργασίες πρόληψης των καταστροφών και παροχής βοήθειας», μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

«Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνατότητες εφοδιασμού σε άνθρακα, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και πρέπει να γίνουν εργασίες για να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία σε ενέργεια και να υπάρξουν εγγυήσεις ότι ο πληθυσμός θα έχει θέρμανση», πρόσθεσε ο Σι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έρχονται ύστερα από ένα καλοκαίρι με ρεκόρ ζέστης και καταστροφικές πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της Κίνας, την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024