Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Μπαρτζώκα... μέχρι τέλους κι ακόμα παραπέρα

Με τον Μπαρτζώκα… μέχρι τέλους κι ακόμα παραπέρα

Το… αλάθητο δεν το διεκδίκησε ποτέ ο προπονητής του Ολυμπιακού και αυτός γνωρίζει πρώτα απ’ όλους τι πρέπει να γίνει

Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ ήταν δίχως άλλο ένα αποτέλεσμα που «πλήγωσε» την ομάδα του λιμανιού. Για ν’ ακριβολογούμε όχι μόνο η ήττα από τους Ισπανούς αλλά και η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων», καθώς ήταν μια κακή βραδιά για τους πειραιώτες.

Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν έγινε και… καταστροφή από την συγκεκριμένη ήττα ούτε διαμορφώθηκε κατάσταση που δεν ανατρέπεται. Σαφώς και θα πρέπει ν’ ανεβάσει ταχύτητα ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι αυτή η ομάδα όλα τα μπορεί.

Είναι κατά τέτοιο τρόπο «χτισμένος» ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα που ακόμα και τώρα που δεν είναι στα καλύτερα του, όλοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ομάδα που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Και δεν το λέμε εμείς, το λένε προπονητές και παίκτες των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λούκα Μπάνκι, τον κόουτς της Βίρτους.

Ο Ιταλός προπονητής είχε μόνο καλά λόγια να πει για την ομάδα του Πειραιά κι αυτό τον σεβασμό τον έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός με την πορεία του. Δεν είναι εύκολο και δεν του χαρίστηκε κανείς.

Ναι, δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι η ομάδα του λιμανιού αλλά τι σημαίνει αυτό; Έχει υπογράψει κάποια ομάδα συμβόλαιο με την επιτυχία και τις νίκες; Όχι βέβαια.

Άλλο πράγμα λοιπόν  να εστιάσεις στα λάθη σου και να προσπαθήσεις μέσα από την σκληρή δουλειά να λύσεις τα προβλήματα κι άλλο η «ισοπέδωση», που μάλιστα στόχο έχει να σε οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις.

Ο Ολυμπιακός τα μπορεί όλα και θα παλέψει για την υλοποίηση των στόχων του με καρδιά λιονταριού. Μα πάνω απ’ όλα θα δώσει τους αγώνες του βασισμένος στις αρχές με τις οποίες «χτίζεται» από την πρώτη μέρα της επιστροφής Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι δεν κάνει λάθη ο Μπαρτζώκας. Το… αλάθητο δεν το διεκδίκησε ποτέ ο προπονητής του Ολυμπιακού και αυτός γνωρίζει πρώτα απ’ όλους τι πρέπει να γίνει για να δουν ξανά σύντομα οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» την ομάδα τους στον σωστό δρόμο.

Όλοι όμως αναγνωρίζουν πόσο πολύ έχει βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Πάμε λοιπόν και στο αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Βίρτους, ένα παιχνίδι κάτι παραπάνω από δύσκολο, κρίνοντας κάποιος από την πορεία της ιταλικής ομάδας αλλά και την αγωνιστική της φόρμα.

Η Βίρτους εντυπωσιάζει, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και οι «παλιοσειρές» της έχουν τρελάνει κόσμο με την απόδοσή τους.

Ο Ολυμπιακός απ’ την άλλη δεν είναι στα πάνω του, αλλά είπαμε. Αυτή η ομάδα όλα τα μπορεί και είναι σε θέση να πάρει τη νίκη στην Μπολόνια. Επαναλαμβάνουμε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί οι Ιταλοί πάνε απ’ τη μια νίκη στην άλλη, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να «καθαρίσει την μπουγάδα».

Οι πειραιώτες πρέπει να βγάλουν αντίδραση μετά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες και πρέπει να δώσουν το 100% και για τον προπονητή τους.

Τον προπονητή που ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει… μέχρι τέλους, κι ακόμα παραπέρα.

Να μην έχουν καμιά αμφιβολία, αυτοί που τάχα νοιάζονται για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ότι τα «θεμέλια» είναι γερά. Τόσο γερά που δεν το φαντάζονται αλλά θα το διαπιστώσουν στην πορεία. Κι αυτό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα με τη Βίρτους.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024