
Τρίγωνα Πανοράματος: Αναδείχθηκαν ως το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο από το Taste Atlas
Και δεύτερο ελληνικό γλυκό στην πρώτη 5άδα - Δείτε τη λίστα
Δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο στην κατηγορία αρτοσκευάσματα αναδείχθηκαν τα Τρίγωνα Πανοράματος, σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas.
Στη 2η θέση τα Τρίγωνα Πανοράματος, στην 5η τα Πιταράκια της Μήλου
Το τραγανό και βουτυράτο «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό με το φύλλο και την κρέμα ήρθε δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του οδηγού, μετά την γλυκιά τάρτα Pastel de Belém της Πορτογαλίας. Μάλιστα την 5η θέση κατέλαβε ένα ακόμη ελληνικό γλυκό: Τα πιταράκια της Μήλου.

Το γλυκό της Θεσσαλονίκης με το φύλλο και την κρέμα «ξετρέλανε» με τη γεύση του τους ψηφοφόρους του Taste Atlas
Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση μέσα σε λίγα 24ωρα για τη χώρα μας, καθώς πρόσφατα ο ίδιος οδηγός είχε αναδείξει 3η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο την ελληνική, πίσω από την ιταλική και την ιαπωνική.
Το γλυκό που έχει την πρωτιά
Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πορτογαλικά Pastel de Belém. Πρόκειται για μια πορτογαλική ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα.

Τα Pastel de Belém της Πορτογαλίας, που έχουν ζύμη τάρτας με κρέμα αυγών, προαιρετικά πασπαλισμένη με κανέλα, ήρθαν πρώτα σε προτίμηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα, και συγκεκριμένα μόλις στην 5η θέση, βρίσκονται τα πιταράκια της Μήλου. Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό γλύκισμα με φύλλο ή ζύμη που μπαίνει στη λίστα.

Η λίστα – Δύο ελληνικά γλυκά στην πρώτη 5άδα
Trigona panoramatos ?? is the #2 best pastry in the world in 2023. View complete TasteAtlas Awards 23/24 lists: https://t.co/OA8VeDecZt
Trigona panoramatos is a traditional Greek sweet pastry originating from the outskirts of Thessaloniki. These crispy and buttery triangular… pic.twitter.com/AkKIMYeq39
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 18, 2023
- Άντι Μπέρναμ: Και επισήμως ηγέτης των Εργατικών – «Είμαι έτοιμος»
- Η συγκινητική ανάρτηση του Ντι Μαρία για την Αργεντινή: «Μια γενιά που κατάλαβε τι σημαίνει να φοράς αυτή τη φανέλα»
- Εκτός διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης
- Καλοκαιρινές περιπέτειες στην Ευρώπη: Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για θαλάσσια σπορ – Τα ελληνικά «εξτρίμ» νησιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος του Μητσοτάκη να ζητάει και τα ρέστα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Το Φιλί» του Κλιμτ γίνεται LEGO των 4.000 κομματιών
