Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντιμίρ Πούτιν: Προειδοποιεί για προβλήματα με τη Φινλανδία αφού η Δύση «την έσυρε στο ΝΑΤΟ»

Βλαντιμίρ Πούτιν: Προειδοποιεί για προβλήματα με τη Φινλανδία αφού η Δύση «την έσυρε στο ΝΑΤΟ»

«Δεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά τώρα θα υπάρξουν, διότι τώρα θα δημιουργήσουμε εκεί τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν… προβλήματα με τη γειτονική Φινλανδία μετά την ένταξή της στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) νωρίτερα φέτος.

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο της ασφάλειας στη βόρεια Ευρώπη και πρόσθεσε περίπου 1.300 χιλιόμετρα (830 μίλια) στα σύνορα της συμμαχίας με τη Ρωσία.

Ήταν επίσης ένα πλήγμα για τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος εδώ και καιρό προειδοποιεί κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ.

«Δεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά τώρα θα υπάρξουν» προειδοποίησε ο Πούτιν

«Αυτοί (η Δύση) πήραν τη Φινλανδία και την έσυραν στο ΝΑΤΟ! Γιατί, είχαμε διαφορές με τη Φινλανδία; Όλες οι διαφορές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εδαφικής φύσης στα μέσα του 20ού αιώνα, έχουν όλες επιλυθεί εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Δεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά τώρα θα υπάρξουν, διότι τώρα θα δημιουργήσουμε εκεί τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε εκεί οπωσδήποτε στρατιωτικές μονάδες», πρόσθεσε ο Πούτιν στη συνέντευξη του ρωσικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Russia 1, σύμφωνα με το CNN.

Διαμάχη για τα σύνορα

Η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ όταν εντάχθηκε τον Απρίλιο, διπλασιάζοντας τα άμεσα σύνορα της συμμαχίας ασφαλείας με τη Ρωσία.

Ακόμη και πριν ο Πούτιν ξεκινήσει την εισβολή του στην Ουκρανία, είχε απαιτήσει από το ΝΑΤΟ να περιορίσει την επέκτασή του. Ωστόσο, ήταν ο πόλεμος που «άλλαξε την ασφάλεια της Φινλανδίας», οδηγώντας την επιθυμία του σκανδιναβικού έθνους να ενταχθεί στη συμμαχία, δήλωσε ο πρόεδρος Sauli Niinistö τον Μάιο του 2022, όταν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα επιδιώξει να ενταχθεί.

Μέσα σε λίγους μήνες από την αίτησή της, η φινλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 143 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή φραγμάτων κατά μήκος των 830 μιλίων ανατολικών συνόρων της Φινλανδίας με τη Ρωσία, τα οποία παλαιότερα είχαν ελάχιστες προστασίες ασφαλείας.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024