Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλείδωσε η «πράσινη» επιλογή στην ΚΕΔΕ

Κλείδωσε η «πράσινη» επιλογή στην ΚΕΔΕ

Η επιλογή Δούκα που δεν ήταν βέβαιη μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, συζητιόταν ευρέως σε αυτοδιοικητικούς κύκλους.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την «πράσινη» επιλογή στην ΚΕΔΕ, ο Χάρης Δούκας φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» για να ηγηθεί της προσπάθειας για προοδευτική αντιπολίτευση στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Παρότι οι καταρχήν συσχετισμοί δείχνουν πως ευνοούν τον επίσημο γαλάζιο υποψήφιο, δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυριζόγλου, ένας ρεαλιστικός στόχος είναι η συσπείρωση των ευρύτερων προοδευτικών δημάρχων, σε ένα μέτωπο που δεν θα διστάζει να συγκρουστεί με τους γαλάζιους. Διατυπώνοντας παράλληλα μια εναλλακτική πρόταση βασισμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων, αλλά και στις αρμοδιότητες που πρέπει να δοθούν στους δημάρχους και οι οποίες θεωρείται πως περιορίζονται.

Η διάθεση, που υπήρχε εκ μέρους του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων είχε προαναγγελθεί

Η επιλογή Δούκα που δεν ήταν βέβαιη μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, συζητιόταν ευρέως σε αυτοδιοικητικούς κύκλους, ειδικά ανάμεσα σε δημάρχους της Αττικής, και οριστικοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο αφότου έκλεισε ένας κύκλος επαφών με έμπειρους αυτοδιοικητικούς.

Η διάθεση υπάρχει

Η διάθεση, πάντως που υπήρχε εκ μέρους του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων είχε προαναγγελθεί κατά την ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση, όταν ο Δούκας είχε περιγράψει μια «άλλη πρόταση, ευρεία, ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική», στην οποία θα μπορούσε να ηγηθεί και ο ίδιος -με έμφαση στην ανεξαρτησία, έτσι ώστε η προοδευτική συνεργασία να είναι όσο πιο ευρεία γίνεται, με συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, στο ίδιο μοντέλο που αξιοποιήθηκε κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόσο για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου όσο και για τις στηρίξεις που έλαβε στον δεύτερο γύρο.

«Πολλοί λένε ότι δεν έχουμε τους συσχετισμούς, αλλά εάν έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και μία δυνατή ατζέντα, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, έχουμε χρέος και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοδιοικητικό κίνημα, το οποίο θα σπάσει τα στεγανά, θα σπάσει αυτόν τον γυάλινο τοίχο και θα δημιουργήσει νικηφόρες συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εδώ μαζί μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον στόχο», είχε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα ο Δούκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για μια αυτοδιοίκηση «ισχυρή, ανεξάρτητη, που δεν θα λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του εκάστοτε Μεγάρου Μαξίμου αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους θα αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024