Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: «Ανησυχούμε στον ύψιστο βαθμό» λέει η Κατρίν Κολονά

Γαλλία: «Ανησυχούμε στον ύψιστο βαθμό» λέει η Κατρίν Κολονά

Το Παρίσι ζητεί «νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή», δήλωσε η γαλλίδα ΥΠΕΞ στον ομόλογό της Έλι Κοέν μόλις έφτασε στο Τελ Αβίβ

Άμεση και βιώσιμη ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας σήμερα, μόλις έφτασε στο Ισραήλ, με τον Ισραηλινό ομόλογό της να χαρακτηρίζει «σφάλμα» οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός.

Το Παρίσι ανησυχεί «στον ύψιστο βαθμό» για την κατάσταση στη Γάζα και ζητεί «νέα, άμεση και βιώσιμη ανακωχή», δήλωσε η Κατρίν Κολονά έπειτα από συνομιλία της με τον Έλι Κοέν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ.

Τη μεγάλη ανησυχία της Γαλλίας για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε η Κολονά κατά την άφιξή της στο Τελ Αβιβ ζητώντας άμεση ανακωχή

«Πάρα πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί», πρόσθεσε η γαλλίδα υπουργός σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του ο Έλι Κοέν επανέλαβε τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός συνιστά σφάλμα και «δώρο για τη Χαμάς», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα και εξαπέλυσε πολυαίμακτη επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Μπορεί να αποτραπεί ο πόλεμος στον Λίβανο»

Η Κατρίν Κολονά ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μη λησμονούνται οι Ισραηλινοί που έπεσαν θύματα της επίθεσης της Χαμάς.

«Είναι περιττό να πούμε ότι η Γαλλία πιστεύει στα λόγια των γυναικών που έπεσαν θύματα, ότι η Γαλλία πιστεύει εκείνες και εκείνους που ήταν μάρτυρες αυτών των βιασμών και των ακρωτηριασμών, αυτών των βεβηλώσεων», σημείωσε αναφερόμενη στις ωμότητες που διέπραξαν οι μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον Λίβανο», σημείωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στη Γαλλίδα ομόλογό του, για να αποφευχθεί μια ανάφλεξη των περιφερειακών εντάσεων εν μέσω σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Χεζμπολάχ.

«Υπάρχει ακόμη δυνατότητα να αποτραπεί ο πόλεμος στον Λίβανο. Αν η διεθνής κοινότητα δεν τα καταφέρει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να το αναλάβουμε εμείς», τόνισε ο Κοέν στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με την Κολονά στο Τελ Αβίβ.

«Η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει έναν θετικό και σημαντικό ρόλο» για να αποτραπεί ένας πόλεμος, κατέληξε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024