Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2: «Ξεγύμνωμα» με τεράστιες ευθύνες Γιοβάνοβιτς

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2: «Ξεγύμνωμα» με τεράστιες ευθύνες Γιοβάνοβιτς

Κατηφόρα για τον Παναθηναϊκό, που μετά την τρανταχτή αποτυχία στην Ευρώπη έχασε εύκολα και από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αλλού για αλλού ο Γιοβάνοβιτς και ο Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις αρνητικές εμφανίσεις μέσα στο γήπεδο και μετά από τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα και την έξοδο από την Ευρώπη, «κρεμάστηκε» από τον Γιοβάνοβιτς και τον Μπρινιόλι στο Περιστέρι και ηττήθηκε εύκολα με 3-2 από τον Ατρόμητο.

Τεράστιες οι ευθύνες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είδε τον Παναθηναϊκό να σκοράρει μόνο με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Ιωαννίδη και τον Μπρινιόλι να συνεχίζει να χαρίζει γκολ τους αντιπάλους του, έχοντας ευθύνη και στα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Οι «πράσινοι» για ακόμη ένα παιχνίδι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο γνώρισαν την ήττα (4η σε 5 παιχνίδια) με μοναδική νίκη κόντρα στον ΟΦΗ και παραμέ ψηλά στη βαθμολογία, εξαιτίας των δικαστικών αποφάσεων με μοναδική σημαντική νίκη του στη Super League αυτή στο «Καραϊσκάκης» στα χαρτιά με 3-0.

Μετά τη σημερινή ήττα ο Παναθηναϊκός παραμένει στους 31 βαθμούς, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και με νίκες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αύριο, μπορεί να βρεθεί μέχρι και στην 4η θέση της κατάταξης. Ο Ατρόμητος με αυτή τη νίκη έφτασε τους 15 βαθμούς και βρίσκεται στο-2 από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs.

Στο πρώτο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 31ο λεπτό ο Ατρόμητος δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Βαλέντσια να κάνει δυνατή κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 0-1, με διπλή φάση. Ο Κώτσιρας έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Παλάσιος που πρόλαβε να εκτελέσει, όμως ο Τσιντώτας απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Βιλένα εξαπέλυσε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Κουντέ να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 37’ ο Παλάσιος κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κεσχρίντα, με τον Ιωαννίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κερδίζει τον Τσιντώτα, παρ’ ότι ο Έλληνας τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπεσε στη σωστή γωνία.

Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα, όμως σε εκτέλεση φάουλ του Κουντέ, ο Μπρινιόλι έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας εντελώς τον έλεγχο της φάσης, με τον Έντερ Γκονζάλεζ να μπαίνει ανενόχλητος με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 45+2’.

Το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο του Ατρόμητου

Ο Ατρόμητος όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο… με γκολ. Ο Κουντέ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γκονζάλεζ έκανε σουτ στα σώματα και η μπάλα κατέληξε στον Ασεβέδο, που έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά με τον Μπρινιόλι να μην βγαίνει και τον Βέργο να κερδίζει τον αντίπαλό του ψηλά, για να κάνει το 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους γηπεδούχους.

Οι «πράσινοι» στο 56′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Μαντσίνι να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Παλάσιος να πιάνει μέσα από την μικρή περιοχή κεφαλιά-ψαράκι, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Παλάσιος έχασε νέα ευκαιρία από το ίδιο σημείο μετά το γύρισμα από τον Χουάνκαρ, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.

Ο Ατρόμητος, με απόλυτη κυνικότητα και ευστοχία έφτασε γρήγορα και σε τρίτο γκολ για το 3-1 στο 64ο λεπτό. Ο Ρομπάιγ έκλεψε τη μπάλα και μετά από υπέροχο 1-2 με τον Γκονζάλεζ, βρέθηκε απέναντι στον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να έχει ακόμη μία κακή αντίδραση, καθώς ούτε αποφάσισε να βγει, αλλά ούτε να παραμείνει στην εστία του. Ο Ρομπάιγ τον «κρέμασε» με ωραίο πλασέ και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Στο 76′ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Αράο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα στον αμαρκάριστο Βαγιαννίδη στο πίσω δοκάρι, με τον νεαρό αμυντικό των «πρασίνων» να αστοχεί από κοντά στέλνοντας την μπάλα προς τα πίσω και όχι στα δίχτυα του Ατρομήτου.

Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει ξανά από το σημείο του πέναλτι στο 90+3′, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής για χέρι του Ντε Μποκ μετά από εξέταση της φάσης στο VAR.

Οι ενδεκάδες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς / 4-3-3): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90+4’ Ιμερέκοφ), Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεσλερ), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024