Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: «Δεν αφορά το μεταναστευτικό, ούτε ελληνοποιήσεις» απαντά ξανά στον Σαμαρά

Γεωργιάδης: «Δεν αφορά το μεταναστευτικό, ούτε ελληνοποιήσεις» απαντά ξανά στον Σαμαρά

Ο υπουργός Εργασίας δίνει διευκρινίσεις σε σχέση με τη διάταξη για την άδεια παραμονής μεταναστών

Για ορθή διάταξη η οποία «εάν δεν εξηγηθεί σωστά χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς μου αντιπάλους ως αλλαγή των θέσεών μου για το μεταναστευτικό, ως αλλαγή των θέσεων Μητσοτάκη και ως ανοιχτά σύνορα» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι για την τροπολογία που αφορά το μεταναστευτικό.

Μάλιστα παραπέμπει με ανάρτησή του στο X στα όσα είπε, σημειώνοντας: «Γιια την τροπολογία του Υπ. Μετανάστευσης στο ν/σ του ΥΕΚΑ στον ΣΚΑΙ 17.12.2023: πιστεύω ότι όσοι κάνετε τον κόπο να παρακολουθήσετε το βίντεο αυτό, με τις διευκρινίσεις που έδωσα για την σχετική τροπολογία θα αντιληφθείτε ότι η σχετική φασαρία ήταν άδικη».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, αφού εξήρε το πολιτικό του έργο, είπε, μεταξύ άλλων είπε: «είμαι εδώ για να πείσω όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όλους τους ανησυχούντες, ότι η διάταξη αυτή δεν θα γίνει pool factor, όπως λέγεται, για να έρθουν περισσότεροι. Δεν μπορεί να έχει αυτόν τον χαρακτήρα, γι’ αυτό και βάλαμε 30 Νοεμβρίου, την είχαμε κρατήσει κρυφή για να μην μπορεί να διαφημιστεί στις διάφορες χώρες ότι η Ελλάδα κάνει “αυτό” και να μπλέξουμε κάποιους να έρθουν, δεν αφορά αυτούς που έρχονται από σήμερα, από χθες από προχθές, δεν αφορά σε ελληνοποιήσεις».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για ειδική άδεια εργασίας και διαμονής που δεν είναι μόνιμη, αλλά συνδέεται με τη σύμβαση εργασίας που έχει κάποιος, που χάνεται. Είναι μόνο μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023. Από 1η Δεκεμβρίου όσοι συμπληρώνουν 3 χρόνια θα πάνε στα 7.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ελληνικό στο σύνολό του χρειάζεται 70.000 εργάτες, ενώ το έλλειμμα εργατικών χεριών είναι οριζόντιο και παντού. Η διάταξη, όμως, πρόσθεσε δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Αυτό θα λυθεί με διακρατικές συμφωνίες και με χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Αρμενία, η Ινδία, το Βιετνάμ και το άρθρο 5 δίνει άδεια εργασίας σε 25.000 Ουκρανούς.

«Η διάταξη, η οποία ισχύει άπαξ, δεν αφορά το μεταναστευτικό ούτε ελληνοποιήσεις. Το μεταναστευτικό κρίνεται στα σύνορα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024