Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Εμείς πάμε για τη νίκη - Δεν μας αφορά ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο δεύτερος

Κασσελάκης: Εμείς πάμε για τη νίκη – Δεν μας αφορά ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο δεύτερος

Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και επανέλαβε ότι «ο πήχης μπαίνει ψηλά στη νίκη»

«Ρόλος ευθύνη και χρέος μας να είμαστε η φωνή της κοινωνίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες πριν από την ονομαστική φανερή ψηφοφορία του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πολιτικές του στην οικονομία, στο φορολογικό και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, 

Είπε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, δήλωσε πως «είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε ως κυβέρνηση με επίγνωση των λαθών μας»  ενώ επανέλαβε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο «πήχης μπαίνει ψηλά, στη νίκη».

«Η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό που είναι μέρος του προβλήματος»

Ειδικότερα, ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που δίνουν τη μάχη για τον προϋπολογισμό και για το γεγονός  ότι «δίνουν αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη από την σωστή πλευρά, της δικαιοσύνης απέναντι στην αδικία, από την πλευρά της ισότητας απέναντι στην ανισότητα, της προόδου απέναντι στο συντηρητισμό, των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι σε μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς. Με ενσυναίσθηση απέναντι στην αλαζονεία του 41% για την κοινωνία, η οποία νιώθει οργή, ανασφάλεια, απογοήτευση, παραίτηση – και το λέει ρητά στις δημοσκοπήσεις».

Τόνισε ότι «το φιλότιμο δεν πρέπει να υποκαθιστά το κράτος»  αναφερόμενος στη συνάντησή του με την Αθηνά Παπαχρήστου τη γιαγιά που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «χωρίς αποτελεσματικό, παρεμβατικό, δίκαιο κράτος δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία στην κοινωνία μας, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ανθρώπων της χώρας που είναι τεράστιες. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά μας με τη ΝΔ, της προοδευτικής παράταξης με τη Δεξιά».

Είπε ότι παρακολουθώντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό «είναι φανερό ότι συγκρούονται δύο κόσμοι […]Όσα λένε αυτές τις ημέρες οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι βγαλμένα από τις πιο σκληρές παραδόσεις των trickle down economics».

«Δεν θα αφήσουμε τους Ελληνες να γίνουν κοινωνία χαμηλών προσδοκιών»

Ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία υποφέρει από ακρίβεια, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό που είναι μέρος του προβλήματος».

«Είμαστε πρώτοι στον πληθωρισμό τροφίμων, στην ακρίβεια στα καύσιμα, έχουμε πρωτιά στα έξοδα στέγασης. Ομως η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση μιλά για εισαγόμενο πληθωρισμό επειδή δεν θέλει να πει τη λέξη αισχροκέρδεια».

Κάνοντας λόγο για εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ Κασσελάκης σημείωσε ότι «την ώρα που έφερναν το χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στο ίδιο νομοσχέδιο έφεραν τη μείωση στο φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και τη μείωση της φορολόγησης επί της πώλησης εισηγμένων μετοχών» και ανέφερε ότι «δεν θα αφήσουμε τους Ελληνες να γίνουν κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».

Για Σαμαρά

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε εναντίον της ΝΔ και με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά, ενώ υπεραμύνθηκε των θετικών πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι με το 41% έλαβε λευκή επιταγή, είναι βαθιά γελασμένος. Το ποσοστό αυτό έχει πήλινα πόδια. Και δεν τα έχει μόνο στην κοινωνία που αισθάνεται προδομένη. Τα έχει και εντός ΝΔ. Όπου οι υποκλινόμενοι στον Ερντογάν βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με όσους λένε “κακώς ήρθε στην Αθήνα ο Ερντογάν”, με προεξάρχοντα τον κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα ξεδίπλωσε ένα τμήμα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «για μια Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη. Για μια κοινωνία με δικαιοσύνη. Για μια οικονομία παραγωγική και ανθεκτική». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «αυτό το σχέδιο φιλοδοξούμε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Τα 11 σημεία

Δηλώνοντας πως είμαστε «υπερήφανοι για όσα καταφέραμε ως κυβέρνηση με επίγνωση των λαθών μας», επανέλαβε ότι η χώρα «χρειάζεται δομική ανασυγκρότηση και οφείλουμε να πούμε από τώρα το πως θα γίνει αυτό», προσθέτοντας ότι «το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι εμάς δεν μας «κρατάει» κανείς. Μπορούμε να σπάσουμε αυγά».

Παράλληλα κατέθεσε πρόταση 11 σημείων για μια ισχυρή Ελλάδα:

  1. Υγιή αγορά εργασίας με αύξηση κατώτατου 900 ευρώ και ΣΣΕ
  2. Σαφές σταθερό φορολογικό πλαίσιο, για μια 10ετία χωρίς αιφνιδιαστικές αλλαγές και δυσάρεστες εκπλήξεις. Με δυο φορολογικούς συντελεστές για τις εταιρείες και για τα φυσικά πρόσωπα ενιαία φορολόγηση εισοδημάτων με αφορολόγητο τις 10.000 ευρώ. Σύστημα που θα βασίζεται στη διαφάνεια και δεν θα υπάρχουν μαφίες εφοριακών.
  3. Ανακατανομή πόρων Ταμείου Ανάκαμψης προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  4. Υλοποίηση δίκαιης και συμπεριληπτικής πράσινης μετάβασης
  5. Πρόγραμμα για τη στέγαση
  6. Αντιμετώπιση υπέρογκου χρέους
  7. Να χτίσουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος. Να στηρίξουμε έμπρακτα την Υγεία και την Εκπαίδευση
  8. να δημιουργήσουμε συνθήκες για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων
  9. να αποκαταστήσουμε κράτος δικαίου με έμφαση στην πραγματική ψηφιοποίηση υπηρεσιών
  10. Να βελτιώσουμε το δικαστικό σύστημα, και την ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης
  11. Πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο την ανάγκη άσκησης μιας ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής

«Ο πήχης μπαίνει ψηλά, στη νίκη»

«Ο πήχης μπαίνει ψηλά στη νίκη», είπε ενόψει ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε με νόημα:

«Δεν μας αφορά μια μικροαντιπαράθεση στον προοδευτικός χώρο για το ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο δεύτερος. Αυτό ενδεχομένως αφορά κάποιους άλλους που έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης : να βρίσκεται απέναντι στη δεξιά και να την κερδίζει».

Παράλληλα δήλωσε πως «είμαι αισιόδοξος. Το βλέπω στα χιλιάδες νέα μέλη που γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στις επαφές μας με τον κόσμο» και τόνισε πως «Θα ξανακερδίσουμε. Θα ξανακερδίσουμε αρχικά το ενδιαφέρον τους, μετά την εμπιστοσύνη και στο τέλος την ψήφο τους».

Δείτε την ομιλία του

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024