Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης για αποχωρήσαντες: Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ψηφοφόρων τους

Κασσελάκης για αποχωρήσαντες: Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ψηφοφόρων τους

Πυρά του Στέφανου Κασσελάκη κατά των αποχωρησάντων στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, με ανάλυση της πολιτική συγκυρίας - Παρών ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση

Σκληρή επίθεση στους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας με βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση περιελάμβανε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρηση των έντεκα βουλευτών, ενώ διεξήχθη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κασσελάκης για αποχωρήσαντες: Για μήνες δεν βγήκαν στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για τον Βασίλη Βασιλικό υπογράμμισε πως σήμερα είναι μια βαριά μέρα. «Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα:  Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός. Θα ήθελα να σας ζητήσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο», είπε.

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

«Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές»

Ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βουλευτές. «Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, και να σας φαίνεται πρωτόγνωρο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα κάποτε είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι μια κατάσταση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να ανατρέψει. «Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία. Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών. Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κάλεσε τους βουλευτές να μην ανησυχούν που είναι πλέον 36, λέγοντας πως «η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές -διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους. Το ότι για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές. Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επίσης ότι «αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει», προσθέτοντας πως «η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

«Κωλοτούμπες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η πανίσχυρη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές ρετσινιές και προκαταλήψεις όλα αυτά τα χρόνια. Ότι ήμασταν εναντίον της αριστείας, εναντίον των χαμηλών φόρων, εναντίον της επιχειρηματικότητας. Ότι ήμασταν οι δήθεν μπαχαλάκηδες, οι δήθεν εθνομηδενιστές».

Υποστήριξε ότι η «Νέα Δημοκρατία αρχίζει να λαμβάνει την απάντησή της από την κοινωνία. Πλέον οι Έλληνες βλέπουν τις κωλοτούμπες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «οι Έλληνες αρχίζουν να κατανοούν ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η Αριστερά της Ευθύνης». Αυτή, που σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορεί να νοικοκυρέψει τη χώρα και να φέρει Δικαιοσύνη Παντού, όπως έλεγε το προεκλογικό μας σύνθημα – το οποίο δεν πέρασε λόγω προπαγάνδας και εσωστρέφειας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ήταν ορθό».

«Δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης η επιστολική ψήφος»

Ακολούθως πραγματοποίησε δύο σχόλιο για την επικαιρότητα. Τόνισε ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο «δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης» και «απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας».

Όμως, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, «η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και η αντιμετώπιση της αυξανόμενης αποχής είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και απαιτούν άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις».

Κασσελάκης για Παλαιστίνη: Ζητήσαμε την άμεση κατάπαυση του πυρός για να σταματήσει το αιματοκύλισμα

Το δεύτερο σχόλιο αφορούσε την Παλαιστίνη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε «την άμεση κατάπαυση του πυρός για να σταματήσει το αιματοκύλισμα, ο θάνατος χιλιάδων Παλαιστινίων αμάχων και η ανθρωπιστική κρίση στην Παλαιστίνη. Να επιστραφούν όλοι οι όμηροι. Και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί».

Υποστήριξε πως «τασσόμαστε σταθερά υπέρ της ειρήνης, στη βάση δύο κρατών που συμβιώνουν με ασφάλεια και για τους δυο λαούς», λέγοντας ότι «αναγκαία όσο ποτέ είναι η αποφασιστική παρέμβαση των ισχυρών δυνάμεων, ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος με την άσκηση κατάλληλης πίεσης στην ισραηλινή κυβέρνηση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι «η άρνηση της δικής μας κυβέρνησης να ψηφίσει στον ΟΗΕ υπέρ της κατάπαυσης του πυρός όχι μόνο εξέθεσε διεθνώς τη χώρα, αλλά πλέον γυρνά ως μπούμερανγκ εναντίον της, καθώς όλο και περισσότερες κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται και στηρίζουν το δίκαιο αυτό αίτημα».

Κασσελάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του

Όσον αφορά τη στάση του Ρίσι Σούνακ και την ακύρωση της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «αποδοκιμάσαμε τη στάση του κ. Σούνακ που επέδειξε περισσή αλαζονεία για ένα ζήτημα που γνωρίζει καλά πως η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της».

Πρόσθεσε, ότι «από την άλλη, τίθενται ερωτήματα για τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα με όρους ιδιωτικής διπλωματίας και προσωπικής επικοινωνίας για εσωτερική κατανάλωση. Δεν προσφέρεται όμως το ζήτημα για αντιπερισπασμό και για παιχνίδια αλλαγής ατζέντας».

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «ούτε μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αλλάζει από το 2019 που εξελέγη, την εθνική θέση για επιστροφή των Γλυπτών με αυθαίρετες διαπραγματεύσεις με το Βρετανικό Μουσείο για δανεισμό τους κι όχι οριστική επιστροφή στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του. Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Ανέφερε ότι χθες απέστειλε σχέδιο επιστολής στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, ώστε να αποστείλουν από «κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Καταληκτικά για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα».

Κασσελάκης για κόκκινα δάνεια: Η πρόταση Μητσοτάκη εμπεριέχει αναποτελεσματικές ρυθμίσεις

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπεριέχει αναποτελεσματικές ρυθμίσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού και κώδικα δεοντολογίας τραπεζών, ελλιπή έλεγχο στους servicers/funds και υψηλά επιτόκια τραπεζών».

«Όπου αντί για έναν Δημόσιο Φορέα που θα φέρει ελάφρυνση, η κυβερνητική πρόταση οδηγεί σε υπερχρέωση και αύξηση του ιδιωτικού δανεισμού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και για τα νοικοκυριά και για την επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «οι δανειολήπτες θα βρεθούν σε αδύναμη θέση σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης και θα βιώσουν πλήρη ανασφάλεια στην πρώτη κατοικία».

Αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ήδη από το 2021 είχε δώσει το στίγμα για μια δραστική παρέμβαση λύσης του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων. Είχε προτείνει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ως προς αυτό το πρόβλημα. Είχε πει χαρακτηριστικά: “Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορεί πλέον αφενός να αγοράζει μέσω της έκδοσης εγγυημένων ομολόγων μέρος των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων, ώστε να τις διασώζει και, αφετέρου, θα τις κατευθύνει σε περισσότερο παραγωγική λειτουργία εξασφαλίζοντας τους επιπλέον ρευστότητα”».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει «τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες με πρόνοια ώστε να πληρώνουν όλοι αυτό που πραγματικά μπορούν (ability to pay) με βάσει τις Εύλογες Δαπάνες Διαβίωσης (από την ΕΛΣΤΑΤ) για έναν ενάρετο κύκλο και όχι μια δουλεία στα χρέη πολλών τραυματικών κρίσεων».

«Συνοψίζοντας, η πρόταση μας πρέπει να συνίσταται στο ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα αγοράζει από τα funds πακέτα κόκκινων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με έκδοση ομολόγου με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και με χρηματοδότηση από την αγορά. Τα δάνεια θα κουρεύονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση το ύψος της αγοράς τους συν ένα εύλογο κέρδος, ώστε να εξασφαλίζει η Αναπτυξιακή και την πληρωμή των τοκομεριδίων που εκδίδει», είπε.

Για το φορολογικό τόνισε ότι «πρόκειται για αδιαμφισβήτητη ομολογία αποτυχίας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για ένα οριζόντιο φορολογικό χαράτσι, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη».

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Στη συνέχεια για τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση ανέφερε περιπαικτικά πως «δείξε μου τον Προϋπολογισμό σου, να σου πω ποιος είσαι».

«Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι ξεκάθαρες από τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε. Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και ισχυρούς. Φοροεπιδρομή και τεράστιος ΦΠΑ για τους πολλούς και αδύναμους. Κεντρικό στοιχείο του προσχεδίου προϋπολογισμού για το 2024 είναι η υπεραπόδοση φόρων. Σημειώνεται ότι για το 2023 προκύπτει υπεραπόδοση εσόδων ύψους 4,6 δισ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη για το 2023, ενώ για το 2024 προβλέπεται εκ νέου αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1,6 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη φορολογική δικαιοσύνη, στη διαβίωση του πολίτη, την ασφάλεια του πολίτη και τη στεγαστική πολιτική.

Κασσελάκης για ελληνοτουρκικά: Κακός δαίμονας άλλου ενός Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «βρισκόμαστε στις παραμονές της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν. Μια συνάντηση που ήδη έχει προκαλέσει τους μύδρους του κ. Σαμαρά. Ο οποίος εξελίσσεται σε κακό δαίμονα άλλου ενός Μητσοτάκη. Δεν συμφωνεί με τον διάλογο με την Τουρκία».

«Όσο κι αν τον κρύβουν τα ΜΜΕ όπως καθετί που ενοχλεί τον εκλεκτό τους, ο κ. Σαμαράς αποτελεί πονοκέφαλο του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως οφείλει, ως πρωθυπουργός, να προασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας και όχι τις εσωκομματικές του ισορροπίες», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για να προσθέτει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει σταθερά τον διάλογο με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου με σκοπό τη μείωση της έντασης, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη συνεργασία σε σειρά τομέων. Άλλωστε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ως πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, είχε εγκαθιδρύσει τη στρατηγική διαλόγου με σαφείς κόκκινες γραμμές. Οι κόκκινες γραμμές δεν είναι εμπόδια στον διάλογο. Είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου ο διάλογος αυτός να λειτουργήσει και υπέρ των εθνικών συμφερόντων και υπέρ της ειρήνης», είπε.

«Οι κόκκινες γραμμές μας: καμία αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, καμία απεμπόληση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση», πρόσθεσε.

Καταληκτικά αναφέρθηκε στον Συνασπισμό, όταν «ακροβατούσε μεταξύ εισόδου και εξόδου από τη Βουλή». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «όπως όμως στην αρχή της ομιλίας μου μίλησα για τους 149 βουλευτές που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε, έτσι θα πρέπει να θυμηθούμε και τις εποχές εκείνες που ο Συνασπισμός ακροβατούσε μεταξύ εισόδου και εξόδου από τη Βουλή, μέχρι να έρθει ο Αλέξης Τσίπρας και γύρω του να αρχίσει να χτίζεται το δημοκρατικό προοδευτικό αίτημα μίας ολόκληρης εποχής, που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αυτή η στιγμή, σε αυτήν εδώ την αίθουσα που στεκόμαστε λίγοι για να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης πολλών, είναι μία νέα αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Στη δουλειά και στο πείσμα σας. Θα απαντήσουμε με προτάσεις στέρεες στις αγωνίες της κοινωνίας. Όλοι μαζί – μία γροθιά».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της ΚΟ ξεκίνησαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, έγινε δεκτός στην αίθουσα με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετοί εξ’ αυτών τον πλησίασαν ώστε να συνομιλήσουν μαζί του.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Παππά και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024